32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSocialJustițieColonelul care a accidentat mortal o femeie rămâne în arest. Instanța i-a...

Colonelul care a accidentat mortal o femeie rămâne în arest. Instanța i-a respins cererea de punere în libertate

Colonelul de poliție în rezervă, care a accidentat mortal o femeie și a rănit o altă femeie, rămâne în arest preventiv.

În numele fostului colonel a fost înaintată o cerere de punere în libertate. Judecătorul a respins însă cererea. Drept consecință, colonelul acuzat de ucidere din culpă va sta în arest preventiv, timp de 30 de zile. Decizia judecătorului de la Tribunalul Ilfov a fost luată în ziua de 6 septembrie 2023.

Accidentul soldat cu moartea unei femei, cu rănirea altei femei și cu avarierea mai multor automobile a avut loc în comuna Popești Leordeni din județul Ilfov. Accidentul a fost produs de un automobil al cărui șofer conducea sub influența alcoolului și a drogurilor.

După ce a fost reținut de polițiști, s-a constatat că autorul accidentului (59 de ani) este un colonel de poliție ieșit la pensie. În ultimii ani de activitate profesională, colonelul a condus Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) și a fost consilierul ministrului de Interne din acea perioadă, Gavril Dejeu. Colonelul mai fusese și cadru didactic într-o unitate de învățământ a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Dezvăluirea privind identitatea acestui șofer a fost făcută, la un post de televiziune, de parlamentarul Dumitru Coarnă, fost lider al unuia dintre sindicatele polițiștilor.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a convocat în seara zilei de 5 septembrie o reuniune de urgență cu principalii șefi din Poliția Română.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă