3.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSocialEveniment"Colet special" din Olanda. Un bărbat din Alba a primit patru kg...

“Colet special” din Olanda. Un bărbat din Alba a primit patru kg de droguri de mare risc

Un bărbat din Alba a primit un “colet misterios”. Pachetul conținea patru kg de mare risc, cristal, așa cum este cunoscut. De altfel, oamenii legii au descoperit și sume de bani în mașina lui, 4.000 de lei și 2.700 de euro.

“La data de 18.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic intern și  internațional de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

S-a reținut că, la data de 17.11.2023, inculpatul a fost prins în flagrant, în județul Alba,  după ce a ridicat un colet expediat din Olanda, introdus în țară prin intermediul unei firme de transport, în care se aflau disimulate cantitățile de peste 4 kilograme droguri de mare risc ( 3-CMC și 4-CMC, cunoscute sub denumirea generică de cristal) și 10 grame substanță psihoactivă (2 MMC).

De asemenea, în autoturismul inculpatului au fost identificate și ridicate sumele de 2.700 euro și 4.000 lei.

În cursul aceleași zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Relația cu China

China s-a schimbat cel mai mult și a schimbat cel mai mult lumea în timpul nostru, încât acțiunile ei au repercusiuni oriunde. De aceea,...

Cătălin Drulă: Dosarul privind achiziția de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar" pe care l-a văzut...

Hamas a eliberat încă 11 ostatici răpiți pe 7 octombrie

Armata israeliană a anunțat că alți unsprezece ostatici răpiţi pe 7 octombrie în cursul atacului Hamas au fost eliberați și se află în drum...
Ultima oră
Pe aceeași temă