6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSocialMeteoCod galben și cod portocaliu de ninsori viscolite în 15 județe. HARTA

Cod galben și cod portocaliu de ninsori viscolite în 15 județe. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în zone din 15 judeţe, până vineri seara.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 23 noiembrie, ora 22:00 – 24 noiembrie, ora 10:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de vreme rea în Carpaţii Orientali (zona de munte a judeţelor: Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea), în general la peste 1.500 de metri altitudine. Vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de 110 – 130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri.

Totodată, în perioada 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00, va intra în vigoare o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, cu viteze de 60 – 80 km/h. În zona înaltă, rafalele vor depăşi 90 – 100 km/h.

Din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul ţării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă. Temporar, vântul va prezenta intensificări şi în nordul Crişanei, nord-vestul Transilvaniei şi în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55 – 75 km/h.

Map of United Kingdom

Judeţele vizate de avertizarea Cod galben sunt: Suceava, Neamţ, Bacău, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Buzău, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Alba şi Cluj.

Meteorologii precizează că intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40 – 50 km/h, se vor semnala local atât în centrul, cât şi în estul teritoriului.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă