20 C
Bucharest
Wednesday, 20 September 2023
HomeEconomieEconomie internăCoaliția a decis amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni

Coaliția a decis amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă anunță că coaliția de guvernare a hotărât amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care „se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă”, una dintre mai multe măsuri care vor fi luate de Guvernul Ciucă ca parte a pachetului de măsuri „Sprijin pentru România”, de 1,1 miliarde de euro. Măsurile anunțate vor intra în vigoare începând din data 1 iulie.

„Coaliția de guvernare a decis astăzi lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro, potrivit digi24.ro.


1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.


2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.


3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.
Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.


B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.


C. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.


D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, au scris Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pe Facebook.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Ciolacu, față cu moțiunea. Prima, în calitate de șef de guvern. Cine sunt nemulțumiții

Parlamentarii USR vor depune moţiune de cenzură pe marginea pachetului de măsuri fiscale, a precizat liderul Uniunii, deputatul Cătălin Drulă, care spune că are susţinerea...

Furtunile sunt o problemă pentru oameni! Cum pot fi despăgubiți șoferii cu mașinile avariate?

Anul acesta i-a afectat pe unii șoferi pentru că a venit cu vreme extremă, caniculă și furtuni violente. În anumite județe din țară au...
00:01:07

VIDEO: Fratele unui prizonier american eliberat: “Coșmarul a luat sfârșit”

Cinci prizonieri americani reținuți în Iran au ajuns marți în SUA, au declarat oficialii, ca parte a unui acord prin care au fost deblocate...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies