34.5 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSocialCNSU a aprobat un ajutor de stat pentru refacerea imobilelor din comuna...

CNSU a aprobat un ajutor de stat pentru refacerea imobilelor din comuna Siriu

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat un ajutor ce constă în scoaterea din rezervele de stat a unor materiale de construcţii necesare pentru refacerea imobilelor din comuna Siriu, judeţul Buzău, afectate de un incendiu puternic în luna octombrie.

”Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat astăzi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem hibrid, în scopul adoptării unor măsuri pentru sprijinirea locuitorilor din satul Muşceluşa, comuna Siriu, judeţul Buzău, afectaţi de incendiul produs în data de 17.10.2022. Pentru continuarea refacerii unor imobile afectate de incendiu, prin hotărârea adoptată de CNSU a fost decisă scoaterea de la rezervele de stat a necesarului de materiale de construcţii necesare refacerii imobilelor afectate”, a anunţat, miercuri seară, Guvernul, potrivit news.ro.

Decizia a fost luată în baza solicitărilor primite din partea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi a Prefecturii Buzău.

CNSU a aprobat un ajutor de stat constând în materiale de construcții pentru refacerea imobilelor din comuna Siriu, afectate de un incendiu în luna octombrie

Lista materialelor de construcţii necesare este prevăzută în anexa hotărârii.
În 17 octombrie, un incendiu de proporţii a izbucnit în satul Musceluşa, din comuna Siriu, trei clădiri fiind cuprinse de foc. Patru persoane au suferit atac de panică, din care două au fost preluate de ambulanţa SMURD pentru a fi transportate la Spitalul Orăşenesc Nehoiu. Celorlalte două persoane li s-a acordat primul ajutor de către două asistente de la SAJ Buzău, aflate în tură liberă.

Incendiul de proporţii, care a cuprins mai multe clădiri în care trăiau şase familii, a fost stins după 17 ore. Şaisprezece oameni au rămas fără locuinţe, primarul comunei făcând apel la autorităţi şi la populaţie să vină în sprijinul acestora.

Prin Hotărârea nr. 44, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit scoaterea de la rezervele de stat a 12 construcţii uşoare din elemente modulare pentru a fi puse la dispoziţia familiilor afectate de incendiu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă