10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSocialEducațieClasamentul Universităților din toată lumea: Top 10 este ocupat de SUA, Marea...

Clasamentul Universităților din toată lumea: Top 10 este ocupat de SUA, Marea Britanie și China, Universitatea de Vest din Timișoara, pe locul 929

Clasamentul Universităților din toată lumea, RUR World University Ranking 2023, arată că lumea este dominantă de SUA și China în ceea ce privește rezultatele academice, țara noastră este inclusă în top pe locul 929 cu Universitatea de Vest din Timișoara.

Clasificarea Round University Ranking măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în patru categorii:

  • predare (40%),
  • cercetare (40%),
  • diversitate internațională (10%) şi
  • sustenabilitate financiară (10%).

Indicatorii de performanță utilizați aparțin celor șase domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

Prezenta ierarhizare a rezultat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei Global Institutional Profiles Project (GIPP), dezvoltată de Clarivate Analytics, dar și a datelor bibliometrice şi scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc. şi prin interpretarea studiilor privind reputaţia academică.

Agenția Round University Ranking publică sistemul de Ranking Universitar din 2013. Furnizorul de date pentru sistemul RUR este Clarivate Analytics, liderul global în furnizarea de informații și analize de încredere utile în procesul de accelerare a ritmului inovației globale.

UVT se află în topul universităților românești ierarhizate internațional în noul ranking Round University Ranking 2023 (RUR), ocupând poziţia 929 la nivel mondial (dintr-un total de 1215 universităţi ierarhizate din 85 de ţări), poziția 360 la nivel european (dintr-un total de 486 universităţi ierarhizate din 36 de ţări) şi poziţia 4 la nivel naţional (din 14 universităţi românești prezente în ranking. Potrivit rezultatelor obţinute pentru dimensiunea „rezultate ale cercetării”, UVT se situează pe prima poziţie la nivel naţional, respectiv pe locul 600 la nivel mondial.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Rezultatul obținut de UVT în noua ediție a rankingului Round University Ranking consolidează rezultatele pe care Universitatea de Vest din Timișoara le-a obținut în clasificările internaționale din ultimii ani, confirmând poziția de lider în ansamblul rețelei de învățământ superior din vestul țării. Remarcăm în primul rând diversitatea indicatorilor măsurați și evaluați în acest ranking, un semn al acoperirii globale pe care o oferă programele noastre de studiu și proiectele de cercetare, în acord cu dinamica din Spațiul European al Educației și Spațiul European al Cercetării.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă