13.6 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăPoliticăCiucă anunță că PNL va avea un candidat propriu la Primăria generală...

Ciucă anunță că PNL va avea un candidat propriu la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, marţi, că formaţiunea pe care o conduce îşi va asuma un candidat propriu la Primăria generală a Capitalei şi nu îi mai acordă sprijin politic actualului edil, Nicuşor Dan, potrivit agerpres.ro.

“Avem o conducere la nivelul Filialei PNL Bucureşti. Domnul ministru Sebastian Burduja este preşedintele interimar al filialei şi împreună cu colegii din filială, sper ca, pe 1 februarie, să finalizeze procesul de analiză a tot ceea ce a însemnat decalogul pe care l-am înaintat domnului primar. Din toate datele de până acum, rezultă foarte clar că (…) nu mai acordăm sprijin politic domnului primar, iar Partidul Naţional Liberal să îşi asume un candidat propriu la Primăria Capitalei”, a declarat Ciucă la Antena 3.

El a precizat că PNL ia în calcul şi “poziţionarea” primarului general alături de Alianţa Dreapta Unită.

Întrebat dacă PNL va opta sau nu pentru o alianţă în alegerile europarlamentare şi locale, Nicolae Ciucă a răspuns: “Partidul Naţional Liberal va merge singur în aceste alegeri”.

Liderii celor trei partide care formează Alianţa Dreapta Unită şi-au exprimat, duminică, susţinerea pentru un nou mandat al lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan crede că există șansa de a fi candidatul dreptei la Primăria Capitalei

Primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că el consideră că ar putea fi candidatul dreptei la Primăria Capitalei şi a menţionat că poartă discuţii în acest sens cu USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei şi REPER, conform agerpres.ro.

“Eu cred că există această posibilitate, dacă ne întoarcem patru ani în urmă, părea imposibilă şi totuşi a existat înţelepciunea partidelor de dreapta să aibă candidaţii unici la cele şapte primării din Bucureşti. (…) Sunt în discuţii, evident, cu toate partidele de dreapta (…) toate partidele de dreapta înseamnă USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei, REPER, în opinia mea”, a spus Nicuşor Dan, luni, la Digi 24.

El consideră că, având în vedere că sunt mai multe rânduri de alegeri în 2024, calculele sunt mai “complicate” decât în urmă cu patru ani. “Partidele sunt într-o perioadă în care fac sondaje, cântăresc diferite strategii, probabil că mai durează până când o să avem un anunţ definitiv care vor fi candidaţii la primăriile din Bucureşti (…) Sondajele pe care le-am văzut (…) spun (…) că dacă dreapta are doi candidaţi, câştigă candidatul PSD-ului, dacă dreapta are un candidat, câştigă candidatul dreptei”, a punctat Nicuşor Dan.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...

Cine e candidatul PSD la Primăria Bacău

Un controversat politician și om de afaceri și-a anunțat deja candidatura pentru fotoliul de primar al municipiului Bacău la alegerile din 9 iunie...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...
Ultima oră
Pe aceeași temă