16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomePoliticăCiucă a semnat contractul pentru noua alternativă la DN1 către Brașov

Ciucă a semnat contractul pentru noua alternativă la DN1 către Brașov

Proiectul legării Ploieștiului de Brașov prin autostradă nu a fost abandonat, declară premierul Nicolae Ciucă la semnarea contractului pentru noua alternativă la DN1, către Brașov.

„Mă bucur că un proiect început în 1985 ajunge astăzi să fie transpus în realitate și vorbim despre un tronson de drum care va trece Carpații și va reuși să lege sudul țării de centrul țării”, a declarat, miercuri seara, prim-ministrul, la semnarea contractului pentru reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 1021 Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov), transmite stiripesurse.ro.

Ciucă a subliniat că anul trecut s-au semnat contracte de 10,3 miliarde de euro, iar „la nivelul Ministerului Transporturilor au fost începute foarte multe elemente de infrastructură”.

„Doresc să subliniez că nu s-a renunțat la proiectul legării Ploieștiului de Brașov prin autostradă și discuțiile pe care le avem la nivelul guvernului, asumarea pe care sperăm să o finalizăm printr-o decizie atât politică, cât guvernamentală foarte curând, să concretizeze demararea proiectului pentru autostrada Ploiești – Brașov”, a declarat Ciucă.

Nicolae Ciucă a dat drumul la contractul pentru noua alternativă la DN1 spre Brașov ce va lega Valea Doftanei de Brădet

DJ 1021, Valea Doftanei – Brădet, va fi reabilitat și modernizat de către Ministerul Dezvoltării. Guvernul a aprobat recent indicatorii tehnico – economici.

„ Reabilitarea și modernizarea drumului județean 1021 se va realiza între km 37 + 620 și km 63 + 256.08, pe o lungime totală de 25.6 kilometri”, a transmis Ministerul Dezvoltării.

Traseul urmează să fie împărțit în 2 tronsoane: primul va avea o lungime de 13.2 kilometri și va fi cuprins între km 37 + 620 (jud. Prahova) și km 50 + 820.38 (limita jud. Brașov), iar cel de-al doilea se va întinde pe 12.4 kilometri, între km 50 + 820.38 și km 63 + 256.08.

Durata de execuție a acestui proiect este de 42 de luni, iar valoarea totală este estimată la 642.050.000 lei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un tânăr a murit la Suceava după un accident grav de motocicletă

 Potrivit acestora, motocicleta a ieşit în afara părţii carosabile, iar ambele victime au fost găsite în stare de inconştienţă. ...

UE va impune o taxă pentru emisiile de CO2 pentru mai multe tipuri de produse, precum oțel sau ciment

Uniunea Europeană a lansat duminică prima fază a primului sistem din lume ce impune tarife la emisiile de CO2 pentru oţel, ciment şi alte...

Război în Ucraina – Ziua 585 – O dronă ucraineană a rănit o persoană și a deteriorat o clădire în regiunea Briansk

UPDATE 7:00 - Un atac cu dronă din partea Ucrainei, care a avut loc sâmbătă în regiunea Briansk din sudul Rusiei, a rănit...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies