12 C
București
luni, 3 octombrie 2022
AcasăPoliticăCîțu este acuzat de Dan Barna de cinism și ticăloșie. Alocările din...

Cîțu este acuzat de Dan Barna de cinism și ticăloșie. Alocările din Fondul de rezervă sunt cauza disputei

Fostul președinte USR Dan Barna a criticat decizia Guvernului, condus de premierul interimar Florin Cîţu de a da bani primăriilor din Fondul de rezervă şi îl acuză pe premier ”de cinism şi o nedisimulată ticăloşie”, pentru că se răzbună pe sute de mii de cetăţeni, doar pentru că nu a primit susţinere în Parlament.

„Nemernicia prin care Câțu a golit fondul de rezervă al Guvernului și l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puțin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această pozitie, că pălăria îi era mult prea mare. Să te răzbuni pe niște sute de mii de cetățeni ai României pentru că nu mai ai susținere în Parlament arată nu doar cinism ci și o nedisimulată ticăloșie”, scrie pe Facebook Dan Barna

USR mai transmite, printr-o postare, că ”Florin Cîţu a început marea împărţeală”. ”Aseară, în şedinţa de guvern, premierul demis a alocat un miliard de lei din fondul de rezervă către primarii PNL şi UMDR, dar şi către primarii PSD de la care speră să obţină ajutor pentru instalarea unui guvern minoritar. Este o nouă dovadă că acest om s-a folosit de PNDL 3 pentru a şantaja şi a obţine preşedinţia PNL, iar acum repetă figura: se foloseşte de banii din fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria”, se menţionează în mesaj.

Cei de la USR afirmă că ”Florin Cîţu acţionează fără scrupule şi fără nicio urmă de responsabilitate, aruncând în stânga şi-n dreapta cu bani publici”.

”În plină criză, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor nu au primit toţi banii de care aveau nevoie, pentru că Florin Cîţu a pus pe primul plan sinecurile şi interesele personale. Miniştrii noştri au avut proiecte de investiţii, de reforme, însă USR PLUS a fost exclus de la guvernare în plină criză, din cauza unui premier total iresponsabil. După înfiinţarea PNDL 3, marele jaf naţional orchestrat de Florin Cîţu continuă. E nevoie de criterii de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care sunt alocaţi banii din fondul de rezervă. În prezent, regulile după care se împart aceşti bani sunt cele stabilite de Dragnea, în goana sa de a da bani preferenţial către primari şi consiliile judeţene”, mai spun cei de la USR, conform adevarul.ro.

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:18

Primarul Londrei comentează acid politica fiscală a premierului britanic Liz Truss

Primarul Londrei a luat în vizor luni (3 octombrie) politica fiscală a premierului britanic Liz Truss și a ministrului de finanțe Kwasi Kwarteng, după...

Premierul Ciucă anunță o creștere a pensiilor cu 11%

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, la finalul ședinței conducerii PNL, că este posibilă o majorare a pensiilor cu 11%, dar o decizie finală...

Amenințare teribilă din partea lui Putin: „Statele Unite au folosit arme nucleare, au creat un precedent”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a introdus o amenințare teribilă în cel mai recent discurs, susținând că Statele Unite sunt prima țară care a folosit...
Ultima oră
Pe aceeași temă