9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Cîțu a demis toți prefecții și subprefecții USR PLUS

Premierul Florin Cîțu a anunțat că toți prefecții și subprefecții USR PLUS au fost demiși.

Este vorba despre 28 de suprefecți și 14 prefecți, inclusiv cel al Capitalei, mai mulți secretari de stat și șefi de agenții din subordinea guvernului. Toți sunt membri USR PLUS.

Hotărârea de Guvern urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, în cursul zilei de astăzi.

„Nu numim alți prefecți și subprefecți, doar rămân posturi libere și se preiau atribuții”, a spus premierul.

Cîţu a declarat că proiectele pe care le gestionau aceştia nu vor înregistra întârzieri, deoarece vor fi preluate de alţi secretari de stat.

„Toate proiectele merg mai departe. Atribuţiile au fost preluate de alţi secretari de stat şi mergem mai departe”, a mai spus el.

Deciziile premierului Florin Cîţu privind eliberarea din funcţie a secretarilor de stat din partea USR PLUS au fost publicate, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Deciziile vizează eliberarea din funcţie a 26 de persoane având funcţia sau rangul de secretar de stat sau subsecretar de stat. Dintre cei eliberaţi din funcţie, 21 activau în cadrul ministerelor, unul la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unul la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar trei erau consilieri de stat sau secretari de stat la Cancelaria vicepremierului Dan Barna.

Ultima oră
Pe aceeași temă