18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăPoliticăCriza politicăCioloș vrea suspendarea președintelui doar dacă a încălcat Constituția

Cioloș vrea suspendarea președintelui doar dacă a încălcat Constituția

Dacian Cioloş crede că suspendarea preşedintelui are sens doar dacă acesta a încălcat Constituţia sau „rupe contractul simbolic cu poporul”: „Sper să nu ajungem la implozie politică, la suspendări şi la un guvern interimar la nesfârşit”.

Preşedintele USR Dacian Cioloş spune că România este în momentul acesta într-o gravă criză politică în care ambele partide, PNL şi PSD, au dat dovadă de o gravă lipsă de răspundere, încercând să obţină avantaje electorale cu trei ani înainte de alegerile parlamentare. Potrivit acestuia, la aceste partide se adaugă AUR, care încearcă să facă din suspendarea preşedintelui un subiect care să agite societatea şi mai mult.

Cioloș crede că suspendarea președintelui Iohannis nu ar rezolva blocajul sistemului

„Din nefericire, România este ţara lucrului pe jumătate făcut. Sistemul politic este blocat în partide iresponsabile, fără posibilitatea de a declanşa alegeri anticipate care sunt la dispoziţia preşedintelui, el însuşi pasibil de suspendare populistă. Sistemul nostru politic stă în echilibru prin blocaj, nu prin responsabilitate politică şi instrumente funcţionale. Soluţia de a şterge tot şi de a o lua de la capăt este utopică. Singura soluţie corectă este responsabilitatea politică prin care partidele îşi asumă rolul lor politic şi constituţional, inclusiv penalizarea publică pentru momentele în care greşesc”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook, conform businessmagazin.ro.

Acesta acuză PNL că nu doreşte reforme şi PSD că promovează politici retrograde.

„Sper să nu ajungem la implozie politică, la suspendări şi la un guvern interimar la nesfârşit. USR nu poate decât să îşi asume rolul politic normal al unui partid care face ce spune. Jocurile politice, şmecheria tradiţională şi jumătăţile de măsură trebuie eliminate din politica românească”, a mai scris Cioloş despre suspendarea președintelui, pe reţeaua de socializare .

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat că luni au început procedurile pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.
El spune că documentul a fost semnat şi de parlamentari ai PNL. Cioloș are rezerve față de suspendarea președintelui.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 85: Germania acuză Moscova că folosește foametea ca armă de război

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a acuzat Rusia că foloseşte blocarea exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război."Rusia conduce acest război...

Explozie într-un bloc din Ploiești

Panică în această dimineață în Ploiești. Un apel la 112 a anunțat izbucnirea unei explozii urmată de un incendiu într-un bloc din Ploiești. Potrivit...

Românii plătesc cel mai scump curent electric din Europa

Eurostat-ul a dat decisiva: Românii plătesc pentru gospodăriile lor cel mai scump curent electric din Europa, raportat la puterea de cumpărare, adică după metodologia...
Ultima oră
Pe aceeași temă