18.5 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăPoliticăCioloș cere parlamentarilor să-i treacă guvernul miercuri

Cioloș cere parlamentarilor să-i treacă guvernul miercuri

Premierul desemnat Dacian Cioloş a făcut un apel, marţi, la parlamentari să voteze în favoarea Cabinetului pe care l-a propus, menţionând că acesta oferă soluţii.

„Fac un apel către parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern mâine dimineaţă, pentru că, în situaţia în care ne aflăm, acest Guvern este o soluţie şi oferă soluţii. Am fost singura soluţie care am mers cu propuneri la Cotroceni, acum o săptămână. Aţi văzut că într-un termen foarte scurt am căutat să structurăm o echipă, să venim cu un program de guvernare. (…) E acum pe masa Parlamentului o soluţie care ţine doar de un vot distanţă din partea fiecărui parlamentar. E un Guvern gata să-şi asume soluţii pentru această situaţie de criză, dacă primim votul. (…) Fac apel către parlamentari să iasă din logica strictă a directivelor de partid şi să se gândească la alegători, să se consulte cu cetăţenii şi mâine să aibă un vot responsabil şi să voteze pentru o soluţie care le rezolvă problemele”, a afirmat Cioloş într-o conferinţă de presă.

El a spus că Guvernul pe care îl propune este determinat să rezolvare criza prin care trece ţara.

„Faptul că noi astăzi suntem în Parlament şi deja s-au terminat rapid audierile miniştrilor arată, sper, determinarea noastră de a rezolva imediat criza politică şi să ne apucăm de treabă, şi anume, să luăm măsuri imediate pentru a rezolva criza politică, sanitară şi energetică”, a adăugat Cioloş.

Cioloş a susţinut că la audierile din comisii miniştrii propuşi au prezentat soluţii cu argumente şi s-au dovedit „oameni responsabili, cu experienţă administrativă, gata să-şi asume responsabilităţile pe portofoliile lor”, însă avizele au fost date după „punctaje de partid”.

„Din păcate, am văzut în aceste audieri parlamentare că se votează în continuare pe falii politice şi pe sigle de partid. În multe comisii parlamentarii i-au ascultat pe colegii noştri, le-au pus întrebări. Colegii noştri au răspuns cu argumente şi am urmărit în mai multe comisii unde persoane parlamentare, care au pus întrebări şi şi-au primit răspunsurile, au votat totuşi împotrivă pentru că asta a fost decizia la partid şi mi-a părut rău să văd acest lucru. (…) Din păcate, e greu să ne dezvăţăm de aceste reflexe şi să avem discuţii şi dezbateri pe bune şi să avem vot după conştiinţă, şi nu după punctaj de partid”, a opinat Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, este suficient un vot în Parlament ca guvernul propus să se apuce de treabă.

„Suntem conştienţi că chiar dacă mâine ne vom intra în pâine şi vom începe să acţionăm, acest Guvern oricum va fi la mâna Parlamentului şi avem timp să vedem dacă sunt şi soluţii mai bune, dar de mâine trebuie să ne apucăm de treabă şi lucrul acesta este posibil cu un Guvern cu puteri depline dacă avem acest vot în Parlament. Deci, îi rog pe parlamentari să fie responsabili în al 12-lea ceas”, a subliniat Cioloş.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, Cioloş a răspuns: ” Nu am discutat cu preşedintele Iohannis, pentru că acum suntem în Parlament, sunt instituţii fiecare cu responsabilitatea sa. Preşedintele m-a desemnat ca premier, eu, împreună cu colegii, am format o echipă, am venit în Parlament, acum Parlamentul trebuie să decidă această oportunitate”.

„Eu nu mă lamentez, vin şi propun un Guvern şi un program de guvernare. Noi nu ne lamentăm, noi spunem că avem o soluţie, daţi-ne votul ca să arătăm ce putem şi apoi o să aveţi timp şi să ne judecaţi”, a precizat el, conform agerpres.ro.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Dacian Cioloş.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Agricultura sustenabilă: Ce presupune, cum se realizează

În condițiile în care nivelul de poluare a atins cote alarmante, iar resursele naturale se epuizează într-un ritm alert, se vorbește tot mai des...

Suntem pro-Europa, dar împotriva eurocrației!

Prin impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei, europenii s-au împușcat în picior, zicea în vară Viktor Orbán. “Rusia nu a căzut în genunchi, europenii au devenit...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 217: Zelenski acuză referendumurile organizate pe teritoriul țării vecine

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că referendumurile false ale Rusiei au fost "o încercare de a fura teritoriul unui alt stat". ”Recunoaşterea de către...
Ultima oră
Pe aceeași temă