22.9 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăCiolacu vrea adoptarea bugetului până la finele lui 2022

Ciolacu vrea adoptarea bugetului până la finele lui 2022

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, liderul Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că proiectul legii bugetului de stat pe 2022 trebuie adoptat de Parlament până la sfârşitul anului în curs.

„Eu am spus că trebuie până la sfârşitul anului să avem buget. La ce majoritate parlamentară există, la ce specialişti avem în zona de finanţe… Categoric, trebuie o discuţie şi în Coaliţie, fiindcă acum Ministerul de Finanţe este la PSD şi neapărat trebuie să închidem. E cea mai importantă lege pe care o votează parlamentarii, legea bugetului de stat. Există bani. Povestea aia că nu există bani pentru români eu nu o….”, a afirmat Ciolacu, la TVR 1, conform agerpres.ro.

Ciolacu dezvăluie pilonii bugetului ce ar putea fi adoptat până la sfârșitul anului 2022

Întrebat care vor fi pilonii acestui buget pentru anul viitor, Ciolacu a spus: „investiţiile şi protecţia socială a categoriilor vulnerabile”.

„E normal să existe eficienţă pe zona de investiţii şi de atragere de fonduri europene. Asta trebuie să fie prioritatea zero, în afară de Sănătate…. Restul, cu energia, o să vedeţi. O să mai crească… E o criză, totuşi, mondială, ca şi pandemia. Unii sunt mai eficienţi în administrare”, a adăugat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai amintit că PSD a propus ca alocaţiile copiilor de până în doi ani să fie de 600 de lei, conform legii.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Primarul liberal al Lugojului a pornit războiul contra instituțiilor culturale

Fostul consilier al lui Iosif Constantin-Drăgan, Claudiu Buciu, ajuns primar în 2020, pe listele PNL, riscă să fie suspendat sau chiar exclus din partid,...

Rusia amenință din nou NATO cu al treilea război mondial

Orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar...

Parlamentul votează ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu la cererea DNA

Camera Deputaţilor dezbate şi votează, astăzi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. Ieri, Comisia juridică a...
Ultima oră
Pe aceeași temă