19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăPoliticăCiolacu și Ciucă, vizită pe A7. VIDEO

Ciolacu și Ciucă, vizită pe A7. VIDEO

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, au vorbit în timpul unei vizite pe şantierul autostrăzii A7, în zona localităţii Adjud, despre importanţa stabilităţii politice şi a lucrului în echipă.

“În sfârşit nu vorbim de promisiuni, vorbim de certitudini. Este pentru prima oară când, cu certitudine, Moldova va avea autostradă. Vom avea autostrada Moldovei – A7. (…) Haideţi să fim corecţi: vorbim de o promisiune şi o obligaţie pe care România şi-a luat-o prin PNRR. A7 este integral din fonduri europene prin PNRR, asta arată cât de mult înseamnă apartenenţa României la Uniunea Europeană şi vorbim de stabilitate politică. Când am hotărât împreună să venim cu această coaliţie de guvernare, nu exista niciun metru de autostradă pe autostrada Moldovei şi acum vorbim ca anul acesta să avem în jur de 148 km şi anul viitor să se finalizeze în integralitate. Asta înseamnă, pe de o parte, fondurile europene, şi România nu se va putea dezvolta fără fondurile europene. Prin PNRR avem aproape 30 de miliarde, prin exerciţiul financiar actual, în jur de 46 de miliarde. Sunt cele mai consistente fonduri şi cele mai consistente reforme prin care trebuie să treacă România. Nimic nu se poate realiza fără o stabilitate politică şi vrem să mergem în continuare în faţa românilor cu acest proiect politic”, a spus Ciolacu.


La rândul său, liderul liberalilor a arătat că lucrurile bune şi durabile se fac doar în echipă.

“Suntem în echipă şi acest lucru subliniază faptul că lucrurile bune şi durabile se fac doar în echipă. (…) Faptul că suntem împreună reprezintă o recunoaştere a ceea ce am spus şi vom continua să spunem – că o coaliţie consolidată va aduce şi a adus stabilitate care ne-a permis să avem rezultate şi să ne îndeplinim obiectivele din programul de guvernare. Mai mult decât atât, cred că ceea ce este important pentru oamenii obişnuiţi este să vadă fapte, iar noi am venit împreună aici să vedem cum se duc la bun sfârşit toate aceste obiective”, a declarat Nicolae Ciucă.

Cei doi au efectuat o vizită, alături de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi de secretarul general al PNL, Lucian Bode, pe şantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domneşti Târg – Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localităţii Adjud.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

După “Pas cu pas” și “Primul pas”, Iohannis pregătește “Un pas în spate”. Prefață made in USA

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis este tot mai aproape să scrie, nu o filă, ci chiar o întreagă carte din viața sa. Ca în...

Stații noi pe traseele STB 178 și N122

Începând de sâmbătă, 15.06.2024, pe traseele liniilor 178 și N122 vor fi introduse două stații noi, anunță Societatea de Transport București (STB). Astfel, pe sensul spre terminalul „Master”,...

Candidat unic sau fiecare cu turta lui?

Românii se întreabă cine va fi noul președinte. Din lecția istoriei, știm că alesul trebuie să aibă firmanul plătit la zi. Dar dacă Înalta Poartă...
Ultima oră
Pe aceeași temă