12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăPoliticăCiolacu, despre Kissinger

Ciolacu, despre Kissinger

Premierul Marcel Ciolacu şi-a exprimat regretul la moartea lui Henry Kissinger, subliniind că acest mare om de stat lasă ca moştenire inspiratoare pentru viitoarele generaţii de diplomaţi şi lideri contribuţia sa la politica externă şi ideile politice.

“Regret trecerea în nefiinţă a unui mare om de stat, dr. Henry Kissinger. Contribuţia sa va continua prin moştenirea sa în politica externă şi ideile politice şi va rămâne inspiratoare pentru viitoarele generaţii de diplomaţi şi lideri”, a transmis Marcel Ciolacu, joi, într-o postare pe pagina sa de X (ex-Twitter).

Henry Kissinger a încetat din viaţă la vârsta de 100 de ani, în casa sa din Connecticut, a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, firma sa de consultanţă geopolitică, Kissinger Associates Inc..

Figură marcantă a diplomaţiei americane, cu faţete uneori controversate, Kissinger a fost secretar de stat sub preşedinţii Richard Nixon şi Gerald Ford. Deţinător al Premiului Nobel pentru Pace, el a fost un jucător cheie în diplomaţia mondială în perioada Războiului rece, amintește Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Anul acesta, țara noastră trebuie să reducă emisiile de CO2 din sectorul deșeurilor cu 20%

România trebuie să reducă cu 20% cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră (GES), provenită din sectorul deșeurilor, până în 2025, comparativ...

Scorpionii Roșii, față în față cu moartea

O viață de luptător: Ionuț Duică, transmisionist, infanterist, lunetist „Trebuie să fii pregătit mereu să-ți dai viața pentru cel de lângă tine.” M-am întâlnit cu...

Angajații din aeroporturi, protest în fața ministerului condus de Boloș

Peste 150 de sindicalişti, membri ai sindicatelor aeroportuare, pichetează sediul Ministerului Finanţelor, cerând exceptarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) de la aplicarea anumitor măsuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă