17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăPoliticăCiolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și Qatar. Printre principalele discuții s-au numărat întâlniri cu Șeicul Faisal bin Qassim al-Thani, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Qatar, reprezentanții Autorității de Investiții din Qatar (QIA), fondul suveran de investiții al Statului Qatar, și cu cei ai Qatari Industrial Manufacturing.

“Un pas concret, rezultat în urma discuţiilor, va fi crearea unui grup comun de lucru care să identifice proiecte concrete şi de interes pentru ambele părţi, pentru promovarea în rândul investitorilor interesaţi. De asemenea, s-a discutat despre reactivarea Comisiei mixte de cooperare economică, ca o platforma potrivită pentru explorarea variantelor de diversificare a cooperării bilaterale, şi despre organizarea unui Forum de afaceri bilateral”, se arată într-un comunicat al Guvernului, scrie Agerpres.

“Un subiect important a fost cel al Portului Constanţa”

“România este un furnizor de securitate energetică la nivel regional, iar sectorul nostru energetic parcurge un proces de transformare, care vizează creşterea rezilienţei, competitivităţii şi durabilităţii. Este un domeniu interesant şi ofertant pentru oamenii de afaceri implicaţi în ‘energia viitorului’, pentru că ne dorim introducerea de tehnologii noi, bazate pe energia regenerabilă, stocarea energiei electrice şi implementarea de sisteme cu un grad înalt de eficienţă” a afirmat Ciolacu.

“Un subiect important a fost cel al Portului Constanţa, care oferă noi oportunităţi logistice competitive, devenind cel mai important hub de distribuţie al UE la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est odată cu reconfigurarea rutelor logistice. Tot în domeniul infrastructurii, prim-ministrul şi reprezentanţii statului Qatar au discutat şi despre investiţii în dezvoltarea capacităţii Aeroportului Internaţional Traian Vuia din Timişoara, finanţarea construcţiei autostrăzii Comarnic-Braşov şi modernizarea căii ferate Predeal-Braşov”, conform comunicatului.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alianța Dreapta Unită – hoțul de voturi liberale

Oricât ar încerca să pară altceva, USR e un partid toxic pentru România. Fără ideologie și fără doctrină, e o mișcare care se poziționează...

Probleme pentru IT-iștii din Cluj. Gameloft, concedieri masive

Gameloft va închide studioul său din Cluj-Napoca, a transmis compania. Peste 100 de angajați vor fi concediați. „La nivel de companie trebuie să reevaluăm în...
Ultima oră
Pe aceeași temă