16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăCine e omul care l-a convins pe Cîțu să “îndulcească” restricțiile?

Cine e omul care l-a convins pe Cîțu să “îndulcească” restricțiile?

Mulți agenți economici reclamă că un nou lockdown le va falimenta business-urile. În plus românii nu mai vor să stea în izolare. Tensiunea în societate, datorată știrilor alarmiste legate de valul 4, este maximă. La problemele existente, un lider local PNL a găsit soluția.

Liderul PNL Timiș a cerut premierului Florin Cîțu și ministrului Lucian Bode ridicarea restricțiilor pentru școli, restaurante și activități sportive, în baza certificatului verde. Nica se opune și unei viitoare carantine totale a Timișoarei.

Alin Nica, proaspăt ales vicepreședinte al PNL din partea județului Timiș, membru al #echipeicastigatoare, a făcut ieri o vizită la București, pentru a se întâlni cu premierul Florin Cîțu și cu ministrul de interne Lucian Bode. Acesta le-a solicitat decidenților să schimbe legislația pentru restricții la orașele cu peste rata de infectare cu COVID de peste 6/mia de locuitori.

“Timișoara este primul mare oraș din România despre a cărui închidere a început să se vorbească din nou. Am luptat împotriva carantinei și în valul COVID-19 precedent, sub nicio formă nu o voi susține și nu o voi accepta acum”, a afirmat liderul liberal timișean.

El susține că mulți privesc România ca pe un mare spital.

Citește și: Mătușa Ursula îl împrumută pe Vasilică, pentru că “ia de la săraci și dă la bogați

Le-a cerut imperativ reprezentanților din executiv “să nu ‘omoară’ economia, educația și spulberă mii de familii.”

El a afirmat într-o postare pe rețelele de socializare că trebuie să ne învățăm să trăim cu virusul.

La scurt timp de la vizita liderului din Timiș, premierul Florin Cîțu a anunțat că în localitățile cu o rată de infectare Covid peste 6 la mie restaurantele, barurile și sălile de sport vor rămâne deschise, dar vor putea intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. ”Nu vor mai putea intra persoanele doar cu test negativ, pentru că în cazul lor e risc mare să se îmbolnăvească,” a spus premierul Cîțu la TVR.

El a mai spus că în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a mai luat decizia ca școlile să nu mai treacă în online nici în cazul unei incidențe de peste 6 la mie în localitatea respectivă.

De câteva zile, în Timișoara nu se poate circula noaptea, decât în cazurile excepționale. Iată că îngrijorările agenților economici legate de lockdown au mai trecut.

Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 33: peste 260 de luptători din țara vecină, evacuați din Azovstal

264 de luptători ucraineni, dintre care 53 răniţi, au fost evacuaţi seara trecută din oţelăria Azovstal, a anunţat ministrul adjunct al Apărării din țara...

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...

Zece persoane au fost ucise în bombardamente în orașul Severodonețk din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodonețk, în estul Ucrainei, aproape înconjurat de forţele Moscovei, a anunţat luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă