5.6 C
București
miercuri, 1 februarie 2023
AcasăPoliticăCine e omul care l-a convins pe Cîțu să “îndulcească” restricțiile?

Cine e omul care l-a convins pe Cîțu să “îndulcească” restricțiile?

Mulți agenți economici reclamă că un nou lockdown le va falimenta business-urile. În plus românii nu mai vor să stea în izolare. Tensiunea în societate, datorată știrilor alarmiste legate de valul 4, este maximă. La problemele existente, un lider local PNL a găsit soluția.

Liderul PNL Timiș a cerut premierului Florin Cîțu și ministrului Lucian Bode ridicarea restricțiilor pentru școli, restaurante și activități sportive, în baza certificatului verde. Nica se opune și unei viitoare carantine totale a Timișoarei.

Alin Nica, proaspăt ales vicepreședinte al PNL din partea județului Timiș, membru al #echipeicastigatoare, a făcut ieri o vizită la București, pentru a se întâlni cu premierul Florin Cîțu și cu ministrul de interne Lucian Bode. Acesta le-a solicitat decidenților să schimbe legislația pentru restricții la orașele cu peste rata de infectare cu COVID de peste 6/mia de locuitori.

“Timișoara este primul mare oraș din România despre a cărui închidere a început să se vorbească din nou. Am luptat împotriva carantinei și în valul COVID-19 precedent, sub nicio formă nu o voi susține și nu o voi accepta acum”, a afirmat liderul liberal timișean.

El susține că mulți privesc România ca pe un mare spital.

Citește și: Mătușa Ursula îl împrumută pe Vasilică, pentru că “ia de la săraci și dă la bogați

Le-a cerut imperativ reprezentanților din executiv “să nu ‘omoară’ economia, educația și spulberă mii de familii.”

El a afirmat într-o postare pe rețelele de socializare că trebuie să ne învățăm să trăim cu virusul.

La scurt timp de la vizita liderului din Timiș, premierul Florin Cîțu a anunțat că în localitățile cu o rată de infectare Covid peste 6 la mie restaurantele, barurile și sălile de sport vor rămâne deschise, dar vor putea intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. ”Nu vor mai putea intra persoanele doar cu test negativ, pentru că în cazul lor e risc mare să se îmbolnăvească,” a spus premierul Cîțu la TVR.

El a mai spus că în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a mai luat decizia ca școlile să nu mai treacă în online nici în cazul unei incidențe de peste 6 la mie în localitatea respectivă.

De câteva zile, în Timișoara nu se poate circula noaptea, decât în cazurile excepționale. Iată că îngrijorările agenților economici legate de lockdown au mai trecut.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Spania va crește salariul minim

Guvernul spaniol urmează să aprobe o creştere cu 8% a salariului minim naţional în 2023, a anunţat premierul Pedro Sanchez în Parlament.Majorarea va reprezenta...

Iohannis va deschide reuniunea despre Coridorul sudic de gaze, în Azerbaidjan

Președintele României, Klaus Iohannis, va merge în Azerbaidjan, unde va deschide, alături de președintele Ilham Aliyev, o reuniune despre Coridorul sudic de gaze. Evenimentul este...

Tribunalul București: Alexandru Pițurcă și directorul Romarm, cercetați în libertate

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, noaptea trecută, cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă