10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalCinci țări UE, inclusiv România, solicită prelungirea suspendării importului de cereale din...

Cinci țări UE, inclusiv România, solicită prelungirea suspendării importului de cereale din Ucraina

Cinci țări membre UE cărora li s-a permis să-și suspende importurile de cereale din Ucraina solicită prelungirea acestei suspendări, a anunțat ministrul Agriculturii din Ungaria, Istvan Nagy.

Potrivit ministrului Istvan Nagy, cele cinci țări care nu vor să reia importurile din Ucraina sunt Polonia, România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Prelungirea suspendării ar urma să fie solicitată pentru importurile de grâu, porumb, rapiță și floarea-soarelui.

În lipsa unei prelungiri, decizia de suspendare este valabilă până la data de 15 septembrie 2023. Prelungirea suspendării ar avea rolul să evite “tulburările majore ale pieței”, a susținut ministrul din Ungaria.

Decizia de a suspenda importurile de produse agricole din Ucraina nu înseamnă și blocarea tranzitului de produse agricole din Ucraina spre alte zone geografice. De exemplu, România continuă să permită tranzitul, pe cale terestră, al produselor provenite din Ucraina. Cel mai recent, se ia în calcul deplasarea navelor care transportă cereale din Ucraina prin apele teritoriale românești ale Mării Negre. Ideea ca aceste nave să circule prin apele teritoriale ale României și Bulgariei a fost lansată de Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă