0.3 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInternaționalCinci aeroporturi din Franța au primit amenințări cu bombă

Cinci aeroporturi din Franța au primit amenințări cu bombă

Cinci aeroporturi regionale din Franța au fost vizate de alerte cu bombă, joi, potrivit AFP. Patru au fost evacuate, potrivit jurnalul.ro.

Cinci aeroporturi regionale au fost vizate de noi amenințări cu bombă, iar patru au fost evacuate, potrivit unor surse aeroportuare, citate de AFP.

Cele cinci aeroporturi vizate sunt Bordeaux, Basel-Mulhouse, Tarbes, Pau și Biarritz, iar toate, cu excepția celui din urmă, au fost evacuate.

Chiar dacă au existat aceste perturbări, traficul aerian nu a fost modificat, potrivit Direcției Generale a Aviației Civile Franceze (DGAC), care a constatat totuși întârzieri de o oră și jumătate la zborurile cu plecare de la Basel-Mulhouse.

Săptămâna trecută, aproape 70 de alerte false cu bombă au vizat aeroporturile franceze, trimise „aproape întotdeauna de la aceeași adresă de e-mail din Elveția”, potrivit ministrului francez al Transporturilor, Clément Beaune.

În total, autoritățile franceze au deschis peste 60 de anchete.

Aeroporturile din Franța au fost vizate de zeci de alerte false cu bombă

În ultima săptămână, aproximativ 70 de alerte false cu bombă au vizat aeroporturile din Franța, potrivit ministrului francez al Transporturilor, Clement Beaune.

“Mari imbecili, chiar mari delincvenţi”, a spus Beaune referindu-se la autorii ameninţărilor.

“Aproape 70 de false ameninţări cu bombă au vizat aeroporturile franceze începând de miercuri, trimise aproape de fiecare dată de la aceeaşi adresă de e-mail din Elveţia. Din păcate, au fost aproape 70 de alerte de acest tip care au vizat aeroporturile noastre începând de miercuri, dar, din fericire, mult mai puţine ieri, sâmbătă, prima zi de vacanţă pentru mulţi francezi”, a declarat, duminică, ministrul francez.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Familiile franceze vor avea cea mai scumpă cina în acest an, în timp ce românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Românii vor plăti cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de Crăciun în acest an, în timp ce familiile din Franța vor avea cea mai...

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...
Ultima oră
Pe aceeași temă