14 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Chiar dacă nu mai e aplaudat, Orban vrea ca liberalii să voteze pentru binele partidului

Cei care azi nu mă aplaudă, să voteze pentru binele PNL, a transmis Orban în perspectiva alegerilor de săptămâna viitoare pentru funcția de președinte al partidului. El le-a vorbit liberalilor care sâmbătă au participat la Consiliul Național al partidului.

Orban a analizat competiția internă din partid. Liderul liberal a ajuns la concluzia că lupta a alterat imaginea PNL și a dus la scăderea încrederii în Guvern.

„Din păcate competiția s-a transformat într-o luptă foarte dură, o luptă în care cele două părți nu s-au sfiit să folosească instrumente care nu sunt specifice democrației și PNL. Realitatea este că azi PNL a pierdut masiv din încredere, doar 15% dintre români mai cred că România se îndreaptă într-o direcție bună, încrederea în Guvern și premier prefer să nu v-o spun. Din cauza asta suntem în fața unui congres în care toți delegații trebuie să decidă, să ia decizia ținând cont doar de binele PNL”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL ce va fi ales la congresul din 25 septembrie are de atins în viziunea lui Orban câteva ținte imediate: refacerea unitățiii PNL și a majorității parlamentare. De asemenea, Orban le-a transmis un mesaj liberalilor aflați în sală care nu i-au aplaudat discursul.

„PNL trebuie să rămână cel mai democratic partid, să rămână un partid care respectă drepturile membrilor săi… Cei care azi nu mă aplaudă, să voteze pentru binele PNL”, a spus Ludovic Orban în încheiere.
Pregătirea congresului partidului programat pe 25 septembrie a fost pregătit de Consiliul Național al PN reunit sâmbătă. De asemenea, participanții au aprobat o serie de modificări la statut.

Ultima oră
Pe aceeași temă