7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCel puțin 78 de persoane au murit într-o îmbulzeală în capitala Yemenului,...

Cel puțin 78 de persoane au murit într-o îmbulzeală în capitala Yemenului, Sanaa

Cel puțin 78 de persoane au murit într-o îmbulzeală în capitala yemenită, Sanaa, în timp ce sute de persoane s-au adunat într-o școală pentru a primi un ajutor de 9 dolari de persoană, a declarat mass-media oficială a mișcării Houthi și martori, joi dimineață, potrivit Reuters.

Al Masirah TV, principalul canal de știri de televiziune condus de mișcarea Houthi din Yemen, aliniată Iranului, a declarat că, pe lângă morți, mai multe persoane au fost rănite, inclusiv 13 care se aflau în condiții critice, citându-l pe directorul de sănătate din Sanaa.

78 de persoane au murit în capitala Sanaa, după ce o mișcare bruscă a generat o îmbulzeală la distribuirea de ajutoare caritabile

Mișcarea bruscă a avut loc în timpul distribuirii de donații caritabile de către comercianți în ultimele zile ale lunii sfinte musulmane de Ramadan, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne controlat de Houthi într-un comunicat.

Sute de oameni s-au înghesuit într-o școală pentru a primi donațiile, care s-au ridicat la 5.000 de riali yemeniți, sau aproximativ 9 dolari de persoană, au declarat pentru Reuters doi martori implicați în efortul de salvare.

Rebelii din Yemen au lansat şapte rachete spre Arabia Saudită. Un cetăţean străin a fost ucis

Una dintre rachete, lansată de rebelii huthi din Yemen, a vizat aeroportul internaţional din apropierea capitalei saudite, însă aceasta a fost interceptată de sistemele de apărare ale Arabiei Saudite.

Turki al-Malki, colonel al Armatei saudite, a precizat că alţi doi egipteni au fost răniţi în Riad de fragmentele desprinse din racheta lansată de rebeli.

În urmă cu cinci luni, o altă rachetă balistică lansată din Yemen a fost aproape să lovească aeroportul din Riad.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facţiuni ale insurgenţilor huthi, care îi oferă susţinere fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi.

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi, care sunt susţinuţi de Iran. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă