5.6 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalCel puțin 13 morți în Rusia, după ce un bombardier s-a prăbușit

Cel puțin 13 morți în Rusia, după ce un bombardier s-a prăbușit

Un avion militar tip bombardier s-a prăbușit în Rusia, peste o clădire, bilanțul accidentului fiind de cel puțin 13 morți.

Accidentul s-a produs în orașul Yeysk (Eisk) din sudul Rusiei, oraș aflat pe litoralul Mării Azov. Pe partea opusă a Mării Azov este orașul Mariupol din Ucraina. Autoritățile din Rusia nu pun în evidență vreo legătură între evenimentul de la Yeysk și războiul din Ucraina.

Presa de stat rusă afirmă că avionul decolase de pe un aerodrom militar și executa un zbor de antrenament. Conform surselor oficiale, ambele persoane aflate la bord, cursantul și instructorul, s-au catapultat. Se pare că ambii militari sunt în viață. Într-o fotografie de la locul accidentului se vede clădirea în flăcări și, chiar în apropierea ei, un parașutist, care putea fi unul dintre cei doi piloți.

Cele 13 persoane decedate ar fi locatari din imobilul distrus. Printre cei 13 morți se află și trei copii. Alte 19 persoane sunt rănite, a anunțat Ministerul Situațiilor de Urgență al Rusiei. Peste 360 de persoane au fost evacuate din clădire, dintre care 68 cu ajutorul echipelor de intervenție.

Cel mai nou model de bombardier rusesc

Avionul care a căzut peste clădire este tip Suhoi 34. Blocul, care avea nouă etaje, a fost aproape complet distrus de impactul cu aeronava și de incendiul declanșat în urma impactului. Aeronava decolase cu puțin timp înainte, deci avea rezervoarele aproape pline cu kerosen. Înainte să se catapulteze, un pilot ar fi raportat o problemă la motor. Încă înainte să lovească clădirea, unul dintre motoarele avionului ar fi luat foc.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...
Ultima oră
Pe aceeași temă