10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCE va sprijini Ucraina cu împrumuturi și granturi de 50 de miliarde...

CE va sprijini Ucraina cu împrumuturi și granturi de 50 de miliarde de euro

Propunerea Comisiei Europene(CE) de a sprijini Ucraina cu împrumuturi și granturi de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani nu este contestată de nimeni, a anunțat un oficial european, potrivit Sky News, transmite stiripesurse.ro.

Comisarul european pentru buget Johannes Hahn a discutat despre planurile UE privitoare la Ucraina în timpul unei conferințe de presă de joi.

Guvernele UE au negociat revizuirea bugetului pe termen lung al blocului celor 27 de națiuni. Discuțiile au avut loc după ce Comisia a propus ca țările membre să furnizeze fonduri suplimentare la bugetul comun, majoritatea pentru Ucraina.

„Piesa centrală este sprijinul pentru Ucraina. Acest lucru nu este contestat de nimeni, nici măcar în amploare”, a precizat Johannes Hahn.

Parlamentul European a aprobat un ajutor 50 miliarde euro pentru Ucraina

Membrii Parlamentului European, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, au votat marţi în favoarea unui sprijin pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro, pe perioada 2024-2027, pentru ”reconstruirea şi modernizarea” ţării, în cadrul unei suplimentări a bugetului multianual al Uniunii Europene, relatează Reuters.

Potrivit sursei citate, această propunere a fost adoptată cu 512 voturi ”pentru”, 45 de voturi ”contra” şi 63 de abţineri. Votul deschide calea către negocierile cu Consiliul UE, ce reprezintă statele membre, pentru a defini conţinutul final al acestui mecanism de sprijin numit ”Instrumentul pentru Ucraina”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Hidroelectrica a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istorie

În timp ce românii sărăcesc de la o zi la alta, iar cea mai mare parte din salariile lor se duce pe facturi,...

Mic ghid de acces în Parlamentul României te faci politician

Ești nimeni cu dungulițe. Nu te pricepi la nimic concret. Ești incapabil să produci ceva util societății. Dar ai ceva ambiție. Și ai...
Ultima oră
Pe aceeași temă