28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeȘtirile zileiCe au discutat Mircea Geoană și Jakov Milatovic, președintele Muntenegrului

Ce au discutat Mircea Geoană și Jakov Milatovic, președintele Muntenegrului

O serie de discuții s-au angrenat la întâlnirea dintre Mircea Geaonă, secretarul general adjunct al NATO, și Jakov Milatovic, președintele Muntenegrului.

Muntenegru are un rol esențial în Balcanii de Vest, promovând stabilitatea și pacea, iar acest lucru este și mai important în perioadele cu tensiuni în regiune, spune secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, după întâlnirea cu Jakov Milatović, președintele Muntenegrului.

Mircea Geoană spune că s-a bucurat de reîntâlnirea cu Jakov Milatović, președintele Muntenegrului și, totodată, cel mai tânăr președinte ales democratic din lume.

Mircea Geaonă a discutat cu Jakov Milatovic, afirmând că Muntenegru a fost un aliat de încredere de la aderarea de acum șase ani

„De la aderarea la NATO, acum șase ani, Muntenegru a fost un aliat de încredere, participând la întărirea posturii de apărare și descurajare pe Flancul Estic. Muntenegru are un rol esențial în Balcanii de Vest, promovând stabilitatea și pacea, iar acest lucru este și mai important în perioadele cu tensiuni în regiune. Am condamnat cu fermitate atacurile neprovocate de ieri (luni – n.r.), împotriva trupelor KFOR din nordul Kosovo. Astfel de atacuri sunt total inacceptabile. Aceste acte violente trebuie să înceteze imediat, iar toate părțile trebuie să se angajeze în dialog”, spune Geoană, conform jurnalul.ro.

Secretarul general adjunct al NATO a mai spus că KFOR va continua să acționeze imparțial și să își respecte mandatul Consiliului de Securitate al ONU, de a menține un mediu sigur și stabil.

În plus, Geoană a mai spus că NATO rămâne pregătită pentru provocările din Balcani și va continua, prin toate țările membre și partenere, să fie un pol de stabilitate în zonele cele mai sensibile din lume.

Mircea Geoană: “Dacă reușim să ajutăm Ucraina să vină către familia europeană, România va fi noul centru de greutate al Europei”

Secretarul adjunct NATO, Mircea Geoană, a afirmat, la Digi24, că Ucraina trebuie ajutată să vină către Europa.

“Dacă reușim să ajutăm Ucraina să vină către familia europeană, înseamnă că Moldova vine către Europa, Georgia vine către Europa și pentru prima dată în istoria națională a acestei țări, numită România, nu vom mai fi o țară de frontieră, ci noul centru de greutate al Europei. Este important, dincolo de acest război, pentru că se reconfigurează Europa”, a spus Mircea Geoană, pentru sursa citată.

De altfel, politicianul român a mai adăugat că “Republica Moldova este o țară care are nevoie de sprijin acum, pentru că pentru o țară ca aceasta, o șansă de a evada din blestemul geografiei și a reveni către Europa civilizată și către noi toți apare de două ori pe secol.”

“Ne interesează foarte mult Republica Moldova”
“Ne interesează foarte mult Republica Moldova, este o țară care are nevoie de sprijin acum și inclusiv la Washington, la Bruxelles, în jobul meu în relația cu Parisul, în relația cu toate capitalele mari pledez pentru cauza R. Moldova, pentru că pentru o țară ca Republica Moldova o șansă de a evada din blestemul geografiei și a reveni către Europa civilizată și către noi toți apare de două ori pe secol.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Beneficii incredibile pentru sănătate ale mustului

 Sursă bogată de antioxidanți: Strugurii sunt cunoscuți pentru conținutul lor ridicat de antioxidanți, în special resveratrol, flavonoide și taninuri. Acești antioxidanți ajută la...

Avertizare Ro-Alert în Tulcea, Galaţi şi Brăila despre “căderea unor obiecte din spaţiul aerian”

 "A căzut ceva, dar nu ştim ce şi cum, s-a măturat zona, care rămâne izolată până mâine dimineaţă când reluăm căutarea. Local am...

Brânză de Sibiu confiscată și distrusă. Nu avea acte care să dovedească unde a fost produsă

În urma unui control pe autostrada A1, peste o tonă și jumătate de brânză de Sibiu a fost confiscată și va fi distrusă. Această...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies