17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

CCR a respins solicitarea lui Klaus Iohannis privind data alegerilor parlamentare

„În ziua de 29 septembrie 2020, Plenul Curţii Constituţionale, în cadrul controlului anterior promulgării, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Preşedintele României, respectiv de Guvern, şi a constatat că sunt constituţionale, în raport cu criticile formulate, dispoziţiile art.1 alin.(1) din Legea privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, precum şi legea, în ansamblul său.”, a anunțat Curtea Constituțională a României.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României. Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Parlamentarii au stabilit că alegerile pentru desemnarea componenței viitoare a Camerei Deputaților și Senatului să aibă loc duminică, 6 decembrie.

Ultima oră
Pe aceeași temă