3.1 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025
AcasăȘtirile zileiCazul de la groapa de gunoi Glina se află sub atenta supraveghere...

Cazul de la groapa de gunoi Glina se află sub atenta supraveghere a Interpol

După o perioadă de peste 17 ani pe care a petrecut-o în România, chestorului Paolo Sartori,  fostul director Interpol pentru Europa de Est, a vorbit la DIGI 24  despre cele două cazuri.

Sartori a susținut că principalul suspect Gheorghe Dincă nu se pliază pe profilul traficantului de persoane. Concret, șeful Interpol pentru Europa de Est  a ținut să puncteze faptul că traficanții de persoane nu își violează și omoară victimele, ei se ocupă doar de partea de profit, iar anchetatorii ar trebui să afle ce legături are Gheorghe Dincă, ce a făcut până atunci, în ce mediu a trăit.

Totodată, Sartori a vorbit și despre greșelie făcute de anchetatori, mai precis despre faptul că nu este normal ca cercetările la fața locului să fie întrerupte, mai ales în condițiile în care anchetatorii nu au dovezi că Alexandra și Luiza, cele doua fete dispărute, au fost ucise și nici că ar mai fi în viață.

 

În paralel cu cazul de la Caracal, fostul șef al Interpol a făcut o analiză și asupra rețelei infracționale de la groapa de gunoi Glina. Sartori  a spus că există legături între crima organizată din România și cea din Italia.

În ultimii 15 ani de acționarii și interpușii Ecorec au întreprins infracțiuni, societatea care a gestionat groapa de gunoi,  au avut repercursiuni mari atât pe plan intern, prin poluări masive, distrugerea sănătății comunităților locale, corupție și falsificarea documentelor publice pentru autorizare, cât și peste hotarele țării prin implicarea rețelei în infracțiuni de spălare de bani și utilizarea acestora la groapa de gunoi Glina.

Paolo Sartori a fost implicat direct în cercetarea rețelei infracționale de la groapa de gunoi Glina, lucru confirmat de corespondența anexată în fotocopie.  Fostul reprezentant Interpol susține că sunt suspiciuni că ar exista implicări ale autorităților din România în rețelele de crimă organizată dar important este ca sistemul sa fie sănătos.

“Când sistemul de poliție, de parchet află că anumite persoane din sistem sunt implicate în corupție, important e să intervină “, a declarat Paolo Sartori.

În afara dosarului de infracțiuni privind spălarea de bani în urma căruia au fost reținuți în baza unui mandat european acționarii Ecorec, Pileri Sergio, Pileri Giuseppe, Dombrovschi Victor, autoritățile din România au deschis dosar pentru infracțiunea de poluarea a apelor cu substanțe periculoase, dosarul nr. 2130/P/201. Dosarul, cu autori cunoscuți, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Sector 1 București, privește autorizarea gropii de gunoi Glina la o distanță de 70 m de casele oamenilor.

 

Conform Gazeta de Stiri, rețeaua infracțională de la groapa de gunoi Glina, prin interpușii Corina Blănaru și Gheorghe Moca, care își asumă ilegal calități de reprezentare a societății Ecorec, fac presiuni în continuare la autoritățile statului roman pentru reautorizarea activității care sa le permită în continuare poluarea și distrugerea sănătatii comunităților locale din zonele învecinate, cu prețul menținerii active a rețelei de spălare de bani care activează la nivel european.

Mai mult, această Rețea Infracțională de la groapa de gunoi Glina, pentru a face presiuni la autorități, și-a creat și un Grup de Susținere Locală prin doi interpuși, Marian Joiman și Daniela Nae, care au semnat documente privind susținerea autorizării gropii de gunoi Glina.

Cetățenii indignati a căror sănătate a fost afectată timp de peste un deceniu și jumătate de această rețea infracțională, citind declarațiile chestorului Paolo Sartori, spun că sunt asemănări între cazul de la Caracal și infracțiunile de la groapa de gunoi Glina, că au fost otrăviți cu cianuri aduse de la Câmpulung, cu substanțe radioactive și toxice depozitate la o distanța de 70 m de casele lor care le-au măcinat sănătatea, că mulți au murit între timp din aceste cauze dar nu a interesat pe nimeni.

Tot locuitorii spun că au făcut numeroase sesizări, atât la ANAF, la ministerul de finanțe, la fondul de mediu, la apele romane și în multe alte locuri pentru a aduce la cunoștința despre activitățile rețelei infracționale de la groapa de gunoi dar unele instituții nu au răspuns și nu au intervenit.

Totuși, faptul că ancheta se află în atenția Interpol, dar și afirmațiile lui Paolo Sartorii, care declară că a făcut multe anchete, a aflat multe lucruri, și a colaborat bine cu autoritățile din România privind destructurarea rețelelor infracționale internaționale, au rolul de a da o liniște și o speranță pentru ca toate persoanele vinovate să răspundă în fața legii.

Vezi anexa  https://gazetadestiri.ro/wp-content/uploads/2019/08/Anex%C4%83.pdf.

Cele mai citite

Crin Antonescu: America nu exista atunci când noi aveam forme de cultură, de civilizație, care sunt încorporate civilizației creștine, civilizației europene

Candidatul prezidențial al coaliției de guvernare, Crin Antonescu, s-a dezlănțuit, marți seară, la Antena 3 CNN, într-o retorică acidă la adresa politicienilor români care...

Crin Antonescu: America nu exista atunci când noi aveam forme de cultură, de civilizație, care sunt încorporate civilizației creștine, civilizației europene

Candidatul prezidențial al coaliției de guvernare, Crin Antonescu, s-a dezlănțuit, marți seară, la Antena 3 CNN, într-o retorică acidă la adresa politicienilor români care...

Atac cu cuțitul la Tel Aviv. Patru persoane au fost rănite, iar atacatorul a fost eliminat

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, marți la Tel Aviv într-un atac cu cuțitul al cărui autor a fost ucis, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă