1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeȘtirile zileiCăutările continuă în Derna, mii de persoane fiind încă dispărute

Căutările continuă în Derna, mii de persoane fiind încă dispărute

O echipă maghiară de recuperare continuă căutările în Derna, Libia, unde sunt încă mii de persoane dispărute, la mai bine de o săptămână după ce o inundație mortală a devastat orașul, potrivit Reuters.

Mari întinderi din Derna rămân o ruină noroioasă, cutreierate de câinii vagabonzi.

Mii de persoane sunt încă dispărute, cu nenumărate cadavre care plutesc în mare.

Organizația Mondială a Sănătății spune că până acum au fost raportate 4.000 de decese de către spitalele din Libia.

Libienii inspectează ce a mai rămas din orașul lor, Derna, lovit de inundații

Locuitorii din orașul Derna, afectat de inundații, și-au inspectat marți (12 septembrie) cartierele devastate după ce o uriașă furtună mediteraneană a năruit baraje, a măturat clădiri și a distrus până la un sfert din orașul de pe coasta de est, potrivit Reuters.

Un videoclip încărcat pe rețelele de socializare a arătat că locuitorii se plimbă prin clădiri avariate, mașini răsturnate și străzi acoperite de moloz în orașul cu aproximativ 125.000 de locuitori. Unii încercau să-și găsească membri ai familiei, a spus un martor ocular.

Un medic senior din Derna a declarat pentru Reuters că peste 2.000 de oameni au murit, în timp ce oficialii din estul Libiei citați de televiziunea locală estimau un bilanț de peste 5.000.

VIDEO: Consecințele inundațiilor din orașul Al Bayda din Libia

Imagini filmate de martori oculari luni (11 septembrie) au arătat urmările unei inundații mortale care a devastat orașul Al Bayda din estul Libiei, deteriorând drumuri și clădiri și ucigând zeci de persoane.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aproape 80% dintre românii aflaţi în străinătate şi-au rezervat zboruri spre România, de sărbători

Opt din zece români din Diaspora (79%) şi-au planificat zborurile spre România, între 15 şi 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorilor de iarnă, arată...

Urmează două zile de negocieri în Forumul de la Salzburg. Austria pare să accepte intrarea României în Schengen

România ar fi reușit să obțină o flexibilizare a poziției Austriei în privința primirii în Schengen, iar prima etapă va fi renunțarea la procedurile...

David Popovici obține bronzul în proba de 100 m liber, la Europenele de la Otopeni

Talentatul David Popovici a obținut o performanță de excepție, adjudecându-și medalia de bronz în proba de 100 de metri liber, în cadrul Campionatelor Europene...
Ultima oră
Pe aceeași temă