22.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăPoliticăCâteva sute de persoane au protestat în Piața Victoriei împotriva pragului de...

Câteva sute de persoane au protestat în Piața Victoriei împotriva pragului de 250000 lei la abuzul în serviciu

Câteva sute de persoane au protestat, miercuri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, după ce Senatul a adoptat un proiect de lege prin care se stabileşte pragul la 250000 de lei pentru abuzul în serviciu, infracțiune care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Ei au afişat pancarte pe care au scris mesaje precum „Lupul (PSD) îşi schimbă părul (+PNL+UDMR), dar năravul (OUG 13) ba”, „Iohannis, în 2017 ai fost cu noi aici. Unde eşti acum?”.

De asemenea, protestatarii au strigat: „Justiţie, nu corupţie”, „Cine nu sare vrea pensii speciale”, „PSD, ciuma roşie”, „PSD, PNL şi UDMR – jaf, hoţie şi corupţie”, „Predoiu pentru noi e Iordache doi”.

Câteva sute de persoane au protestat contra pragului de 250000 de lei, stabilit la abuzul în serviciu, dar totul n-a durat mai mult de două ore

Aceştia au părăsit Piaţa Victoriei după aproximativ două ore.

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului Penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că pentru dezbaterile din Camera Deputaţilor asupra proiectului de lege privind nivelul pragului la infracţiunea de abuz în serviciu va susţine adoptarea unui prag de 9.000 de lei.

Scandal la nivel înalt, după ce abuzul în serviciu ar putea fi permis în anumite condiții

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

„Fapta funcţionarului public, care cu ştiinţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu nu îndeplineşte un act prevăzut de o lege (…) ori îl îndeplineşte cu încălcarea unei dispoziţii cuprinse într-un astfel de act normativ cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. Dispoziţiile privind condiţia ca paguba să fie mai mare de 250.000 lei nu se aplică dacă făptuitorul a mai săvârşit o fracţiune de abuz în serviciu ori pe neglijenţă în serviciu, într-un interval de cinci ani de la data rămânerii definitive a hotărâri judecătoreşti de condamnare”, se arată într-un amendament adoptat de Senat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România marchează Ziua Tratatului de la Trianon

Mai multe instituții din România marchează Ziua Tratatului de la Trianon, care a fost instituită, prin lege, la data de 4 iunie. Ministerul Afacerilor Externe,...

România marchează Ziua Tratatului de la Trianon

Mai multe instituții din România marchează Ziua Tratatului de la Trianon, care a fost instituită, prin lege, la data de 4 iunie. Ministerul Afacerilor Externe,...

Studiu. Aproape 60% dintre români nu ştiu ce responsabilităţi au la locul de muncă

Şase din zece angajaţi (58%) români nu îşi cunosc responsabilităţile la locul de muncă, iar peste două treimi (67%) sunt rar evaluaţi de către...
Ultima oră
Pe aceeași temă