2.1 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeInternaționalCatastrofă feroviară în India. Peste 280 de morți, după ce s-au ciocnit...

Catastrofă feroviară în India. Peste 280 de morți, după ce s-au ciocnit două trenuri

O catastrofă feroviară în India a dus la moartea a peste 280 de oameni iar bilanțul final al accidentului nu este încă stabilit.

Se pare că un vagon al unui tren de pasageri a deraiat și s-a ciocnit cu un alt tren de pasageri, de mare viteză. Un al treilea tren, de marfă, a fost și el implicat în același eveniment feroviar. Accidentul s-a produs în după-amiaza zilei de vineri, 2 iunie 2023, în apropierea orașului Balasore. În dimineața zilei de 3 iunie, autoritățile estimau că numărul morților este de cel puțin 280. Circa 900 de oameni ar fi răniți.

Acesta ar fi cel mai grav accident de tren produs vreodată pe teritoriul Indiei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...
Ultima oră
Pe aceeași temă