1.4 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomePoliticăCătălin Drulă cere eliminarea taxei de la Podul Prieteniei

Cătălin Drulă cere eliminarea taxei de la Podul Prieteniei

Președintele USR, Cătălin Drulă, a făcut apel sâmbătă la guvernele României și Bulgariei să elimine taxa de pod de la Giurgiu la Ruse. Această cerere vizează facilitarea circulației și intensificarea relațiilor de transport și comerț între cele două țări vecine, România și Bulgaria.

Eliminarea taxei de pod ar putea contribui la dezvoltarea cooperării economice și a schimbului cultural între cele două națiuni și ar putea face mai accesibilă regiunea de la granița sudică a României pentru investitori și turiști.

“Această taxă de pod reprezintă un obstacol în calea liberei circulaţii de persoane şi bunuri între ţările noastre. După aderarea la Schengen nu vor mai exista ghişee de control paşapoarte, de ce am mai avea un alt ghişeu care să îngreuneze traficul?”, a declarat Cătălin Drulă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în punctul de trecere a frontierei dintre România şi Bulgaria, potrivit Agerpres.

La eveniment au luat parte europarlamentarul Ilhan Kyuchyuk, co-preşedintele partidului liberal-democrat european ALDE (din care USR face parte), Dan Barna, vicepreşedinte USR şi ALDE Europe, şi europarlamentarul USR Vlad Botoş.

“România şi Bulgaria au îndeplinit toate condiţionalităţile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi este imperativ ca guvernele de la Sofia şi Bucureşti să facă tot ce ţine de ele pentru ca ţările noastre să se integreze în spaţiul de liberă circulaţie anul acesta. Este un drept câştigat prin muncă de ambele popoare şi trebuie să se bucure de acesta cât mai rapid”, a subliniat Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum poate ajuta toaleta ecologică la reducerea amprentei de carbon

Într-o eră în care preocupările legate de schimbările climatice și impactul asupra mediului devin tot mai accentuate, căutăm soluții inovatoare pentru a diminua amprenta...

Răsturnare de situație. Guvernul condiționează creșterea salariilor

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre introducerea indicilor de performanţă şi a mai anunţat că, în acest weekend, membrii Executivului vor lucra împreună pe...

Ciucă, despre voucherele bugetarilor: “Nu se umblă la ele”

Vineri, la Slatina, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că în cursul anului viitor, bugetarii vor beneficia de vouchere de vacanță. Acesta a subliniat...
Ultima oră
Pe aceeași temă