6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSocialJustițieCătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania

Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania

Parchetul din München transmite că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, rămâne în arest. Admisibilitatea extrădării în România a fost amânată.

Cherecheș a depus contestație

Stimate domnule sau doamnă,

Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră anterioară, am plăcerea de a vă informa cu privire la situația actuală, conform căreia Tribunalul Regional Superior din München a dispus continuarea detenției în vederea extrădării prin decizia sa din 16 ianuarie 2024.Decizia cu privire la admisibilitatea extrădării, adică dacă persoana persecutată poate fi extrădată în România, a fost din nou amânată. Contextul acestei amânări este reprezentat de o contestație a persoanei persecutate, care a fost depusă de avocatul său în termen scurt. Această obiecție urmează să fie examinată de către Parchetul General din München și de către Tribunalul Regional Superior din München. Vă rog să înțelegeți că, în prezent, nu suntem în măsură să furnizăm detalii privind apărarea persoanei urmărite.Din păcate, nu se poate spune încă când se va putea finaliza examinarea.Deciziile pronunțate până în prezent de către Tribunalul Regional Superior din München urmează să fie comunicate personal inculpatului. Din câte știm, acest lucru va fi făcut astăzi de către judecătorul de instrucție al instanței locale. Aceasta nu este o audiere publică și nici nu poate decide cu privire la chestiunea detenției, deoarece Tribunalul Regional Superior din München are competență exclusivă în această chestiune.

Cu deosebită considerație

Procuror general

Purtător de cuvânt adjunct de presă, pentru alephnews.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă