25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoCât de tentantă e o angajare la SIE. Doar cu bacalaureatul și...

Cât de tentantă e o angajare la SIE. Doar cu bacalaureatul și îți poți lua familia în străinătate

Pe o rețea de socializare este postat, în aceste ore, un anunț care prezintă o posibilitate de angajare la SIE (Serviciul de Informații Externe).

Anunțul este real, fiind difuzat, se pare, chiar de compartimentul de Resurse Umane al SIE. Este vorba de posibilitatea de angajare ca “subofițer pază” în cadrul SIE.

“Te poți înscrie pentru posturile de subofițer pază în cadrul Serviciului de Informații Externe.

Responsabilitatea principală constă în asigurarea pazei și protecției obiectivelor importante ale instituției noastre din București și sediilor reprezentanțelor permanente ale României în străinătate.

Această oportunitate îți oferă posibilitatea de a face parte dintr-o echipă de profesioniști, de a dezvolta abilități valoroase în domeniul securității și de a te bucura de o carieră de succes”, precizează anunțul postat pe internet.

Unul dintre beneficiile indicate de angajator este următorul: “Posibilitatea de a fi însoțit de familie în deplasările în străinătate”.

Printre cerințe se numără vârsta cuprinsă între 18 și 32 de ani. SIE precizează că anunțul se adresează inclusiv femeilor. Obiectivele din străinătate pe care le păzește SIE sunt ambasadele României. Ambasadele sunt subordonate Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Subofițerii, indiferent de instituția în care lucrează, sunt cadre militare. De aceea, subofițerii au toate drepturile și obligațiile legale specifice cadrelor militare.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă