29 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSportFotbalCâștigătoarea EURO 2024 va pleca acasă cu 28 de milioane de euro....

Câștigătoarea EURO 2024 va pleca acasă cu 28 de milioane de euro. Suma pe care o are garantată România

Naționalele care vor lua startul la Campionatul European din Germania vor împărţi un fond de premiere de 331 milioane euro. Câștigătoarea va primi 28,25 milioane euro, în timp ce prezența în grupe va fi răspălătită cu 9,25 milioane euro.

Fondul de premiere, stabilit de UEFA încă din 2 decembrie la Hamburg, este identic cu cel de la ediţia 2020.

Pe lângă suma de 9,25 milioane euro pentru participare, victoria în faza grupelor este răsplătită cu un milion euro, iar egalul cu 500.000 euro. Calificarea în optimi aduce un bonus de 1,5 milioane euro, iar pasul către sferturi de finală încă 2,5 milioane euro. Semifinalistele vor primi încă 4 milioane de euro. Echipa învinsă în finală încasează 5 milioane euro, iar campioana va primi 8 milioane euro.

La ultimul EURO, Italia, campioana europeană, a primit în total 28,25 milioane euro, în timp ce Anglia, finalista, s-a ales cu 24,75 milioane euro.

Echipa națională a României a fost repartizată în grupa E la EURO 2024, alături de Ucraina, Belgia și Slovacia. Până în acest moment, tricolorii au asigurați 9,25 milioane de euro.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă