14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăInternaționalCasa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra deciziei sale şi a fost de acord ca întâlnirea să fie reprogramată, potrivit actualitate.org.

,,Lucrăm acum cu ei pentru a găsi o dată convenabilă care, în mod evident, va funcţiona pentru ambele părţi”, a spus ea, potrivit The Guardian.

După ce rezoluţia privind încetarea focului din Fâşia Gaza a fost adoptată, biroul lui Netanyahu a anulat vizita delegaţiei israeliene care era programată la Washington. Scopul întâlnirii prevedea o serie de discuţii despre operaţiunea militară planificată de Israel împotriva oraşului Rafah din sudul Fâşiei Gaza, căreia SUA i se opun, relevă sursa citată.

În ciuda adoptării rezoluţiei, bombardamentele şi luptele au continuat joi în Gaza, ţintele principale fiind unităţile medicale.

La începutul lunii martie, Benjamin Netanyahu a declarat că ofensiva armatei israeliene va continua inclusiv în oraşul Rafah, considerat ultimul spaţiu relativ sigur pentru refugiaţi.

Netanyahu a fost criticat aspru pe plan intern pentru modul în care a gestionat relaţiile cu cel mai important aliat militar şi diplomatic al Israelului, care a ajuns la un punct culminant după votul de luni din Consiliul de Securitate.

Biden l-a avertizat pe Netanyahu că o operațiune militară israeliană la Rafah ar agrava situația din Gaza

Președintele american Joe Biden l-a avertizat, luni, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că o operațiune militară israeliană la Rafah ar acutiza problemele în Gaza, potrivit jurnalul.ro.

Cei doi au convenit ca delegații ale SUA și Israelului să se întâlnească la Washington, a anunțat Casa Albă.

Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că cele două țări, SUA și Israel, vor avea o discuție cuprinzătoare despre calea de urmat în Gaza, unde o criză umanitară face ravagii după mai multe luni de lupte, relatează Reuters.

Întâlnirea ar putea avea loc săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, a declarat Sullivan, și nicio operațiune în Rafah nu va avea loc înainte de discuții.

O criză umanitară s-ar adânci dacă Israelul ar continua cu o ofensivă în Rafah, a spus Sullivan, rezumând mesajul lui Biden către Netanyahu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă