21.6 C
Bucharest
Thursday, 1 June 2023
HomeSportCarlos Alcaraz și visul său. "Mi-ar plăcea să fac pereche cu Nadal...

Carlos Alcaraz și visul său. “Mi-ar plăcea să fac pereche cu Nadal la JO 2024”

Carlos Alcaraz spune că ar fi “un vis” să joace la dublu cu Rafael Nadal la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Nadal, de 22 de ori campion de Grand Slam, și-a anunțat săptămâna trecută intenția de a se retrage din tenisul profesionist în 2024. În 2024, Nadal are ca prioritate pregătirea pentru Openul Franței și Jocurile Olimpice de la Paris.

Alcaraz, care a crescut idolatrizându-l și admirându-l pe Nadal, vrea neapărat să ia parte la retragerea jucătorului de 36 de ani în 2024.

“Ar fi un vis să joc la dublu cu el la Jocurile Olimpice. Așa că, bineînțeles, vom vedea. Să vedem cum se descurcă în acest an,” a declarat Alcaraz.

Alcaraz ar vrea să facă echipă cu Nadal la Jocurile Olimpice de la Paris

În ultimul său sezon în circuit, Nadal speră să poată participa la turneele sale preferate și cele mai speciale.

“Voi încerca să mă bucur de turnee și să îmi iau rămas bun de la toate turneele la care mi-a plăcut să le joc”, a declarat Nadal săptămâna trecută.

Nadal, care nu a mai jucat de la Australian Open, s-a luptat mult cu accidentările din ultimii doi ani. Nadal vrea să se retragă pe teren, dar este, de asemenea, conștient că dacă va continua să joace în timp ce se luptă constant cu accidentările, ar putea fi o problemă.

“Trebuie să am suficientă forță pentru a termina cu bine. Am avut suficientă forță și satisfacție în timpul carierei mele pentru a ajunge unde am ajuns, încercând mereu să ating obiective înalte.

Uneori reușeam, alteori nu. Să mă întorc, să concurez la cel mai înalt nivel profesionist ar fi o satisfacție. Voi termina așa cum intenționez. Sunt conștient că nu este așa în acest moment. Dar sunt, de asemenea, conștient de faptul că merită un ultim efort, aceasta este filozofia mea, o păstrez și voi lupta pentru ea. Dacă organismul răspunde, totul va decurge fără probleme”, a spus Nadal.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Salvaţi Copiii: rămânem în topul european al mortalităţii infantile

Situaţia copilului în România rămâne una marcată de disparităţi severe, inechitatea fiind prezentă în viaţa copiilor români încă de la naştere, susţin reprezentanţii Organizaţiei...

Procurorii nu vor să crească vârsta de pensionare. S-ar produce discriminări între magistrați

Procurorii din mai multe structuri centrale au criticat inițiativa Guvernului României de a crește vârsta de pensionare la magistrați, susținând că o asemenea decizie...

Emmanuel Macron, despre aderarea Republicii Moldova la UE: „Un fapt care urmează să fie împlinit”

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat joi, la Chişinău, că are încrederea că Republica Moldova va accelera pe drumul său de aderare la Uniunea Europeană,...
Ultima oră
Pe aceeași temă