20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăȘtirile zileiCare sunt statele din Africa în care este cel mai bine să...

Care sunt statele din Africa în care este cel mai bine să trăiești

Deși continentul african este asociat, de regulă, cu sărăcia și cu un nivel de trai scăzut pentru majoritatea populației, statele din Africa pot fi, totuși, atractive pentru cei care ar dori să se mute acolo.

Un clasament al țărilor din Africa, din punctul de vedere al condițiilor de trai, a fost difuzat pe internet. Clasamentul a fost publicat de politicianul Richard Mhango, membru al partidului UPND. United Party for National Development (UPND) este partidul aflat la guvernare în Zambia.

Conform acestui clasament, primele zece țări africane în care este cel mai bine să trăiești sunt, în ordine, următoarele: Mauritius, Seychelles, Algeria, Tunisia, Botswana, Libia, Republica Africa de Sud, Egipt, Gabon și Maroc.

Este de remarcat că ordinea acestor țări nu corespunde întocmai preferințelor turiștilor. De exemplu, Egiptul, o destinație turistică de rang mondial, apare abia pe locul 8. În schimb, Libia, o țară pe care turiștii europeni o evită, este plasată pe locul 6, înaintea Egiptului.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

„Poarta Eroilor”, construită pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural

În ultimii 4 ani, comunitatea Sectorului 4 a implementat proiecte de regenerare urbană a spațiilor publice, utilizând fonduri nerambursabile, atât guvernamentale, cât și accesate...

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...

Dănuţ Coman și-a găsit echipă! Va conduce o fostă campioană a României

Dănuţ Coman este noul președinte al formației de ligă secundă C Argeş, după ce Consiliul Local Piteşti a aprobat propunerea făcută de primarul municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă