17.2 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeSocialMeteoCaniculă în sudul și sud-estul țării, până duminică. Temperaturile vor ajunge până...

Caniculă în sudul și sud-estul țării, până duminică. Temperaturile vor ajunge până la 37 de grade

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că sudul și sud-estul țării se vor afla sub o informare de caniculă și disconfort termic ridicat, valabil până duminică.

Astfel, în perioada 17 – 20 august 2023, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în sudul şi sud-estul ţării, unde temperaturile maxime vor fi de 35 – 36 de grade şi izolat de 37 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat şi în regiunile vestice şi estice, unde vor fi maxime de 32 – 34 de grade Celsius.

Meteorologii au anunţat o vreme caniculară şi în Bucureşti, în următoarele zile, maximele termice urmând să ajungă la 37 de grade Celsius.

Potrivit ANM, în intervalul 17 august, ora 12:00 – 20 august, ora 21:00, vremea va fi caniculară în Capitală, iar disconfortul termic ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU) urmând să depăşească uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima zi a intervalului (17 iulie).

Temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade, iar cele minime de 18 – 21 de grade.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

În regiunea Nouvelle-Aquitaine din Franța se introduce concediul menstrual

Regiunea Nouvelle-Aquitaine din Franța introduce concediul menstrual. Orașul Saint-Ouen și metropola Strasbourg au lansat, de asemenea, experimente în ultimele luni. Consiliul regional din Nouvelle-Aquitaine dorește...

Ultima Superlună din 2023 are loc pe 29 septembrie

 Semnificația Lunii RecolteiNumele de "Luna Recoltei" își are originea în tradițiile agricole ale popoarelor native americane. Această lună plină apărea în mod tradițional...

Instanța a respins recursul USR în procesul contra dezvoltării One Modrogan

One United Properties informează la BVB că pe 21.09.2023 Curtea de Apel București a respins recursul promovat de partidul politic Uniunea Salvați România în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies