22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalCanada își avertizează cetățenii aflați în Liban să plece din țară

Canada își avertizează cetățenii aflați în Liban să plece din țară

Canada a transmis un avertisment clar ca cetățenii săi, aflați în Liban, să plece cât mai repede din țară pentru a evita să fie supuși riscului generat de conflictul din zonă cu Israel.

Ministrul canadian de externe, Melanie Joly, i-a îndemnat marți pe cetățenii canadieni din Liban să părăsească țara cât mai sunt disponibile zboruri comerciale, pe fondul instabilității crescânde din Orientul Mijlociu, transmite Reuters, potrivit jurnalul.ro.

„Dacă vă aflați în Liban, este momentul să plecați cât timp sunt disponibile zboruri comerciale”, a declarat Joly.

Canadienii din Tel Aviv și Cisiordania care doresc să plece ar trebui să profite de zborurile militare pe care Ottawa le operează spre Atena, a mai spus ea.

„Nu știm cât timp va putea continua această operațiune, deoarece situația este foarte volatile”, a transmis ministrul.

Canada a evacuat 1.300 de persoane până în prezent.

Reuniune extraordinară a Consiliului European, prin videoconferință. Se discută criza din Orientul Mijlociu

Consiliul European va avea o ședință extraordinară, prin videoconferință, în seara de 17 octombrie 2023.

Reuniunea începe la ora 18,30 (ora României). La discuție va lua parte și președintele Klaus Iohannis.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a convocat această ședință pentru a analiza împreună cu liderii țărilor UE actuala criză din Orientul Mijlociu. “Este de maximă importanţă ca, în conformitate cu tratatele şi cu valorile noastre, Consiliul European să definească poziţia noastră comună şi să stabilească o linie de conduită clară şi unificată care să reflecte complexitatea situaţiei actuale”, a transmis Charles Michel printr-un comunicat difuzat în seara de 14 octombrie 2023.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă