7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăȘtirile zileiBulgaria reține 70 de migranți ilegali. Doi cetățeni români au fost arestați

Bulgaria reține 70 de migranți ilegali. Doi cetățeni români au fost arestați

Bulgaria a reținut duminică dimineața 70 de presupuși migranți ilegali într-un autobuz aflat în parcarea de pe o autostradă din apropierea orașului Sliven, în sudul țării. De altfel, i-a transportat de urgență pe unii dintre ei la spital din cauza epuizării, a anunțat biroul regional de poliție, notează Reuters.

Paisprezece dintre bărbați, care nu aveau documente, dar au declarat că sunt de origine afgană, au fost trimiși la spital, iar trei dintre ei vor rămâne sub observație medicală până când își vor reveni, a precizat poliția.

Doi cetățeni români, dintre care unul era șoferul autobuzului, au fost, de asemenea, reținuți, iar procurorii au deschis o anchetă.

Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranții din Orientul Mijlociu și Afganistan pentru a intra în Uniunea Europeană.

Cei mai mulți nu intenționează să rămână în cel mai sărac stat membru al blocului, ci caută să ajungă în țări mai bogate din Europa de Vest, folosind rețele elaborate de traficanți.

Bulgaria a intensificat controalele la granița sa sudică cu Turcia, precum și în întreaga țară, pentru a combate afluxul tot mai mare de migranți și pentru a dovedi că este capabilă să păzească în mod corespunzător frontiera externă a Uniunii Europene.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:10

Casa Albă către China: Nu folosiți vizita președintelui din Taiwan în SUA ca „pretext”

Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale de la Casa Albă, John Kirby, a declarat miercuri (29 martie) reporterilor cum China nu ar trebui să...

Serghei Lavrov va prezida la New York o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, va prezida la New York o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în aprilie, lună în care Rusia...

Ghid util pentru casa ta: cum alegi vopseaua lavabilă potrivită și de calitate?

Vopseaua lavabilă este una dintre cele mai utilizate opțiuni pentru a vopsi pereții, datorită aspectului său și ușurinței de curățare. Aceasta este foarte rezistentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă