28 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomePoliticăBugetul pe 2022 a fost votat. Dan Barna va ataca legea la...

Bugetul pe 2022 a fost votat. Dan Barna va ataca legea la Curtea Constituțională

Bugetul pe 2022 a fost votat, joi, în Parlament. Proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2022 au fost adoptate astăzi în plenul Parlamentului.

Bugetul pe 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”. De asemenea, bugetul asigurărilor sociale a fost adoptat și el, cu 291 de voturi „pentru” şi 119 „contra”.

Cele două proiecte de lege vor fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Bugetul pe 2022 a fost votat. USR a rămas pe dinafară

Dan Barna, vicepreședintele USR, a anunţat de la tribuna plenului reunit că va ataca la Curtea Constituţională ambele proiecte. Potrivit acestuia,  propunerile legislative îi discriminează pe români şi sunt făcute doar pentru clientela politică a coaliției de Guvernare. 

„S-a adoptat astăzi un buget al clientelismului, un buget care a probat amendamentele extremiştilor şi care nu a aprobat niciun amendament de la USR. USR va ataca la CCR acest buget”, a spus deputatul USR. El a mai spus că „este de neacceptat ca cetăţenii româniei, cei care au votat USR in comunităţile cu primari USR, să nu se regăsească în acest buget, cum este de neacceptat ca un partid precum PPUSL, partid neparlamentar, să fie finanţat prin acest buget, printr-o şmecherie a PNL-PSD”.

Dan Barna a adăugat că preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis USR că unele amendamente la buget vor fi acceptate, însă, ulterior,  acest lucru nu s-a mai întâmplat. 

„USR a avut toată disponibilitatea pentru a găsi o soluţie (…) Aseară se ajunsese la o soluţie, de dimineaţă, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu mi-au spus că înţelegerea nu mai este valabilă”, a mai  afirmat Barna, potrivit News.ro.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Horoscopul zilei de 29 septembrie – Luna influențează dramatic mai multe zodii

BerbecAstăzi, dragi Berbeci, veți simți o creștere a energiei și a încrederii în voi. Este o zi bună pentru a începe proiecte noi...

Rusia – Ucraina, ziua 683: Putin apelează la un fost locotenent al lui Prigojin

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut unui fost locotenent al lui Evgheni Prigojin - liderul grupării paramilitare Wagner, căzut în dizgraţia liderului de la...

Fetită cu mâna ruptă, tratata cu unguent pentru durere! Caz revoltător la un spital din Alba Iulia

În urma analizelor, medicii din Alba au constatat că fata ar avea doar o contuzie. Pentru că durerea a persistat, părinții au dus-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies