6.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBucurești: Polițiștii Capitalei au efectuat cinci percheziții domiciliare într-un dosar de violare...

București: Polițiștii Capitalei au efectuat cinci percheziții domiciliare într-un dosar de violare domiciliu, distrugere și influențare a declarațiilor

Poliţiştii Capitalei au efectuat cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti într-un dosar privind infracţiunile de violare de domiciliu, distrugere şi influenţare a declaraţiilor, în urma cărora un bărbat de 42 de ani a fost arestat, iar alţi doi, în vârstă de 28 şi 33 de ani, au fost reţinuţi şi puşi, ulterior, sub control judiciar pentru 60 de zile, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Poliţia Capitalei, pe 1 decembrie, Secţia 20 Poliţie a fost sesizată, prin apel 112, de către o femeie de 24 de ani, că în aceeaşi zi mai multe persoane ar fi intrat în curtea imobilului în care se afla cu alte trei persoane, ar fi spart mai multe geamuri şi ar fi provocat scandal.

“Deplasându-se cu operativitate, poliţiştii Secţiei 20 au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, observând totodată şi trei autoturisme, parcate în faţa imobilului, care prezentau distrugeri la nivelul elementelor de caroserie, dar şi mai multe geamuri sparte ale imobilului. Din cercetări a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele bănuite ar fi intrat în curtea unui imobil din Sectorul 6, unde, în urma unui conflict anterior cu una dintre persoanele din respectivul imobil, ar fi spart mai multe geamuri şi ar fi provocat distrugeri la nivelul caroseriei a trei autoturisme”, se arată în comunicat.

De asemenea, pe 2 decembrie, unul dintre bănuiţi s-ar fi deplasat, din nou, la imobilul din Sectorul 6, unde ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă persoanelor din interiorul locuinţei, cu scopul de a nu sesiza poliţia.

În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate au fost identificate şapte persoane, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 46 de ani, şi doi minori în vârstă de 15, respectiv 17 ani, bănuiţi de comiterea faptelor.

“În vederea administrării materialului probator, la data de 8 decembrie 2023, au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziţie în Municipiul Bucureşti, la domiciliul bănuiţilor. În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate cinci persoane, bănuite de comiterea faptelor, toate fiind conduse, în baza unor mandate de aducere, la sediul Secţiei 20 Poliţie, în vederea audierii acestora. Faţă de trei bărbaţi, în vârstă de 28, 33, respectiv 42 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar cei doi minori sunt cercetaţi în stare de libertate. Ulterior, faţă de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar faţă de ceilalţi doi bărbaţi a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile “, precizează Poliţia Capitalei.

Totodată, în privinţa celorlalţi doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor, sunt făcute demersuri în vederea depistării acestora.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 20, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pentru infracţiunile de violare de domiciliu, distrugere şi influenţare a declaraţiilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Ratingul României, confirmat la BBB minus

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a României la "BBB minus" cu perspectivă stabilă."Ratingul...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă