13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

București a rămas, din nou, fără paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19. Câte locuri mai sunt disponibile în ţară

Capitala a rămas fără paturi libere la secțiile de terapie intensivă pentru persoanele infectate cu  Covid. În România mai sunt libere doar 10 paturi.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, duminică, la nivel național sunt 1.273 de paturi de terapie intensivă pentru pacienții Covid-19.

1.220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Situația paturilor ATI COVID libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2:

  • Ialomița – 1
  • Sibiu – 3
  • Vrancea – 6
Ultima oră
Pe aceeași temă