18.8 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeSocialEducațieBreaking Sindicatele din țară resping ultima ofertă a guvernanților

Breaking Sindicatele din țară resping ultima ofertă a guvernanților

Sindicatele din țară, afiliate Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) resping ultima ofertă a guvernanților. Sindicaliștii din teritoriu le-au transmis cadrelor didactice că știrile despre trădarea unor lideri sindicali sunt manipulare.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ cât și cei din Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ au transmis că nu acceptă sumele primite, care erau chiar mai mici decât oferta iniţială, prin vouchere. Profesorii continuă greva.

Executivul le-a propus cadrelor didactice și personalului nedidactic o creștere salarială de 1000 de lei brut, respectiv 400 de lei brut, urmată de o majorare a salariilor etapizată în următorii trei ani, prin viitoarea lege a salarizării.

„Oamenii au spus vrem integral să se aplice, nu 40%. Oamanii au spus clar: nu vor vouchere. Greva continuă”, a spus liderul de sindicat.

Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creșterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi în viitoarea lege de salarizare. Aceasta se va aplica de  la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu vine în Parlament pentru asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile bugetare

Senatul și Camera Deputaților se reunesc în ședință comună, pentru îndeplinirea procedurii de asumare a răspunderii Guvernului asupra măsurilor fiscal - bugetare. Este vorba de...

Descinderi de amploare la peste 200 de adrese din țară, într-un dosar de trafic de droguri, trafic de minori și pornografie infantilă

La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, Poliția Română și procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează peste 50 de acțiuni operative,...

Pastila pentru suflet – Pilda zilei: Taina Crucii

Pilda zilei: Taina CruciiEra odată un general care, cu toate că nu avea suflet rău, era însă supus mâniei. Din te-miri-ce îl cuprindea...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies