10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalBorrell: „Singura cale” pentru încetarea războiului este crearea unui stat palestinian

Borrell: „Singura cale” pentru încetarea războiului este crearea unui stat palestinian

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, spune că „singura cale” pentru încetarea războiului din Gaza este crearea unui stat palestinian, conform stiripesurse.ro.

Josep Borrell a spus, în timpul conferinței conferință de presă alături de prim-ministrul libanez, Najib Mikati, că dorește să înceapă o inițiativă euro-araba pentru a reînvia un proces de pace, scopul final fiind o soluție cu două state, notează The Guardian.

„Singura cale este crearea unui stat palestinian”, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate al Uniunii Europene.

El adaugă că perspectiva acestui stat ar oferi un „orizont de speranță” palestinienilor.

Borrell a anunțat că va vizita și Arabia Saudită duminică, pentru a discuta pașii pentru asigurarea păcii în regiune.

Josep Borrell, șeful diplomației Uniunii Europene, a mers în Liban pentru a discuta despre situația de la granița israeliano-libaneză. De asemenea, diplomatul european încearcă să preîntâmpine transformarea conflictului Israel-Hamas într-un război regional, potrivit Sky News.

Tensiunile din regiune s-au agravat în ultimele zile după moartea liderului Hamas Saleh al Arouri. Acesta a fost ucis marți, într-un atac cu drone în Beirut. Israelul nu a revendicat atacul, dar Hasan Nasrallah, liderul Hezbollah, a jurat răzbunare. În replică, Benjamin Netanyahu, premierul israelian, a avertizat că Beirutul va fi transformat „în Gaza” dacă Hezbollah va începe un război total.ț

Israelul spune că nu există o bază la Ierusalim pentru trimisul saudit la Autoritatea Palestiniană

Israelul a respins ideea unei baze diplomatice la Ierusalim pentru trimisul Arabiei Saudite pe lângă Autoritatea Palestiniană (AP), care și-a prezentat recent scrisorile de acreditare consilierului diplomatic al președintelui palestinian Mahmoud Abbas, Majdi al-Khalidi, notează publicația Al Jazeera.

Ambasadorul Nayef al-Sudairi, actualul ambasador al regatului în Iordania, a fost numit sâmbătă, la ambasada palestiniană din Amman, în calitate de trimis nerezident în Palestina și consul general la Ierusalim.

Ministrul israelian de externe Eli Cohen a declarat duminică la postul de radio 103 FM din Tel Aviv că noul ambasador, Nayef al-Sudairi, s-ar putea întâlni cu reprezentanți ai AP.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Românii, îndrăgostiți de destinațiile exotice. Numărul cererilor s-a dublat în ultimii doi ani

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice,...
00:00:37

VIDEO. Pisica Coco se reîntâlnește cu stăpânii după ce a supraviețuit unui incendiu

Pompierilor din orașul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ce au văzut când au găsit o pisică vie, ghemuită între rămășițele carbonizate ale...

Primul centru de dezintoxicare cu servicii ”all-inclusive” din România

Zilele trecute, s-a deschis primul centru privat de dezintoxicare de tip all-inclusive din România. Aici, cei aflați în lupta cu dependențele de orice...
Ultima oră
Pe aceeași temă