29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiBolnavii de Covid trebuie să își ateste afecțiunea pentru a putea solicita...

Bolnavii de Covid trebuie să își ateste afecțiunea pentru a putea solicita urna mobilă pentru vot

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, potrivit răspunsului furnizat de Ministerul Sănătății ca urmare a solicitării AEP, actele medicale care trebuie să însoțească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale din anul 2020 sunt următoarele:

1. Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleași documente care au fost prezentate și la scrutinele anterioare).
2. În cazul persoanelor confirmate cu infecția COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locație declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

– biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul și indicația de izolare;
– decizia de izolare emisă de Direcția de Sănătate Publică;
– rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

3. Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituționalizată, impusă atât pentru cetățenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât și pentru contacții persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcția de Sănătate Publică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă