17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăBogdan Rodeanu crede că vor fi noi reveniri în funcții ale prefecților...

Bogdan Rodeanu crede că vor fi noi reveniri în funcții ale prefecților USR

Deputatul Bogdan Rodeanu anticipează noi reveniri în funcții ale prefecților sprijiniți de USR, partidul pe care îl reprezintă. După ce prefectul de Galați a fost repus în funcție în urma unei decizii a instanței, Rodeanu susține că toți prefecții USR au fost îndepărtați abuziv.

Deputatul gălățean dă vina pe Florin Cîțu care era premier în momentul înlăturării prefecților și subprefecților USR. Bogdan Rodeanu mai spune că toți reprezentanții USR au fost îndepărtați abuziv, anticipând astfel decizii asemănătoare celei de la Galați, potrivit stiripesurse.ro.

„Curtea de Apel Galați a sancționat legal modul de aplicare a deciziilor fostului premier Cîțu. Atunci când îți dorești cu tot dinadinsul parteneriatul cu PSD, nici legea nu prea mai are importanță. Aceasta pare să fie filozofia prolific-politică a Președintelui PNL și a resuscitării USL-ului. Pentru că, altfel, nu ne putem explica îndepărtarea abuzivă a prefectului județului Galați, dar și a tuturor prefecților și subprefecților USR din toată țara. Intempestiv și fără proceduri legale realizate”, a anunțat Bogdan Rodeanu.

Bogdan Rodeanu speră în aceste reveniri în funcții ale prefecților USR, deși în cazul prefectului de Galați decizia nu e definitivă

În cazul prefectului de Galați decizia nu este definitivă.

„Pentru a-i demonstra că nimeni nu e deasupra legii, nici măcar președintele PNL, Justiția l-a repus pe domnul Gabriel Panaitescu în funcție suspendând HG-ul inițiat de Cîțu. Decizia Curtii de Apel va rămâne valabilă, până la recursul de la Înalta Curte. Avem încredere că, și acolo, vor fi luate decizii juste, imparțiale și în spiritul legii”, mai spune Rodeanu.

Miercuri, Guvernul l-a repus în funcția de prefect al județului Galați pe Gabriel Panaitescu, susținut de USR, după ce Curtea de Apel a dispus acest lucru.

„La Galați a fost numit domnul Panaitescu Gabriel Aurelian. Guvernul României respectă deciziile instanțelor românești”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Curtea de Apel Galați a suspendat Hotărârea Guvernului prin care fostul prefect al județului Galați Gabriel Panaitescu a fost suspendat din funcție.

În luna septembrie, după ce USR a ieşit de la guvernare, Panaitescu a fost eliberat din funcţie, însă a atacat HG în contencios administrativ.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 90: Lavrov spune că Moscova nu este sigură că are nevoie de relațiile cu Occidentul

UPDATE, ora 14:40: Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, l-a atacat pe Vladimir Putin în timpul ședinței de judecată în care a fost audiat prin videoconferință direct...

Jurnalistul Val Vâlcu tună și fulgeră împotriva noilor numiți de la ANPC după ce un simbol al Bucureștiului a fost abuzat de noul vicepreședinte Hotca și 7 comisari de la ANPC „Mâinile sus!”

După ciuma lu' Covid, vine ciuma lu' partid. anpc amendează în stânga și în dreapta doar ca să-și facă reclamă... de dragul partiduluiVal Vâlcu,...
00:01:28

Lloyd Austin: Aproximativ 20 de țări oferă un nou ajutor de securitate Ucrainei

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că aproximativ 20 de țări au anunțat noi pachete de ajutor constând în asistență în materie...
Ultima oră
Pe aceeași temă