9.5 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeEconomieBitcoin crește cu 3,95% și ajunge la 31.187 dolari

Bitcoin crește cu 3,95% și ajunge la 31.187 dolari

Bitcoin a crescut luni cu 3,95% și a ajuns la 31.187 dolari la ora 17:05 GMT, cu 1.185 dolari mai mult față de închiderea anterioară, notează Reuters.

Bitcoin, cea mai mare și cea mai cunoscută criptomonedă din lume, a crescut cu 17,5% de la minimul anului, de 26.533 dolari, atins pe 11 octombrie.

Ether, moneda legată de rețeaua blockchain ethereum, a crescut luni cu 1,39%, la 1.687,3 dolari, cu 23,2 dolari față de închiderea anterioară.

Bitcoin, adesea denumit “aurul digital,” este o monedă criptografică care a schimbat radical modul în care oamenii privesc tranzacțiile financiare și stocarea valorii. Creat în 2009 sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, Bitcoin a devenit un subiect fierbinte în lumea financiară și o parte semnificativă a discuțiilor cu privire la viitorul banilor.

Bitcoin este o monedă digitală descentralizată, ceea ce înseamnă că nu este controlată de nicio instituție financiară sau guvern. Ea funcționează pe baza tehnologiei blockchain, o rețea globală de computere care înregistrează toate tranzacțiile. Aceasta face ca Bitcoin să fie rezistent la cenzură și manipulare.

Bitcoin a avut un impact semnificativ asupra lumii financiare. El a introdus ideea de bani digitali care pot fi deținuți și utilizați în afara sistemului tradițional bancar. Cu toate acestea, există și critici care susțin că volatilitatea sa și utilizarea sa în activități ilegale reprezintă provocări.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Despăgubiri de aproape 4 milioane lei, plătite anul trecut, pentru bunurile din locuinţe afectate de fenomene electrice

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) anunţă că societăţile de asigurări membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de...

Lovitură în Guvern. Ciolacu, avertisment cu privire la remanieri

Premierul Marcel Ciolacu le-a dat două teme membrilor Cabinetului pentru începutul lunii decembrie: bugetul pe 2024 şi reorganizarea ministerelor. "Am şi două teme pentru început...
Ultima oră
Pe aceeași temă