1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeEconomieBinance vinde activitatea din Rusia pentru o sumă nedezvăluită

Binance vinde activitatea din Rusia pentru o sumă nedezvăluită

Bursa de criptomonede Binance a declarat miercuri că își va vinde activitatea din Rusia către CommEX, o bursă nou lansată, devenind astfel ultima companie care se retrage din Moscova de când țara a început războiul împotriva Ucrainei, transmite Reuters.

Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, nu a dezvăluit detaliile financiare ale tranzacției. Compania a precizat că nu va avea nicio diviziune continuă a veniturilor din vânzare și nici nu va menține opțiunea de a răscumpăra acțiuni ale afacerii.

“Pe măsură ce privim spre viitor, recunoaștem că operarea în Rusia nu este compatibilă cu strategia de conformitate a Binance”, a declarat Noah Perlman, CCO, fără a face referire la războiul din Ucraina, pe care Rusia îl numește “operațiune militară specială”.

Binance a mai spus că toate activele utilizatorilor săi ruși sunt în siguranță și că va exista un proces ordonat de migrare a utilizatorilor. Procesul va dura până la un an, a adăugat aceasta.

CommEX este o bursă centralizată de criptomonede susținută de capitaliști de risc în domeniul criptografic, potrivit site-ului său. Compania și-a lansat bursa abia marți.

Numeroase companii occidentale, printre care Renault, Shell, McDonald’s și altele, au fost de acord să își vândă activele din Rusia sau să le predea unor manageri locali pentru a respecta sancțiunile legate de războiul din Ucraina și pentru a face față amenințărilor Kremlinului că activele deținute de străini ar putea fi confiscate.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Actorul Ryan O’Neal a murit

Ryan O'Neal, celebru pentru interpretarea sa în „Love Story”, s-a stins la vârsta de 82 de ani, conform declarației făcute vineri de către fiul...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
00:00:42

VIDEO. Incendiu într-un spital din Italia. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața

Trei persoane au fost ucise în urma unui incendiu care a cuprins în timpul nopții un spital din orașul Tivoli, în apropiere de Roma,...
Ultima oră
Pe aceeași temă