19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBiden: Sprijinul NATO pentru Ucraina „nu va scădea”

Biden: Sprijinul NATO pentru Ucraina „nu va scădea”

Președintele american Joe Biden s-a adresat miercuri la un summit al Alianței militare a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord(NATO) la Vilnius, Lituania, și a promis că NATO va fi alături de Ucraina în lupta sa împotriva invaziei Rusiei „atâta timp cât este nevoie”, potrivit Reuters.

Biden s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu puțin timp înainte de discursul său. Ucraina caută aderarea la NATO pe care speră că o va sprijini împotriva agresiunii Rusiei.

Biden i-a spus lui Zelenski că așteaptă cu nerăbdare ziua în care va putea primi Ucraina în NATO, afirmații făcute pentru a mai liniști comentariile recente conform cărora nu este momentul pentru aderarea Ucrainei la alianța militară.

Biden a spus că a înțeles frustrarea liderului ucrainean de a obține suficient de repede ajutorul de care are nevoie.

„Vă promit că Statele Unite fac tot posibilul pentru a vă oferi ceea ce aveți nevoie”, a spus Biden în prezența reporterilor.

Biden a spus că NATO va susține Ucraina cât timp va fi nevoie, așteptând ca ziua aderării Ucrainei să vină cât mai repede

„ Aștept cu nerăbdare ziua în care vom avea o întâlnire care va sărbători calitatea ta oficială, oficială de membru al NATO”, a spus Biden.

În timpul summitului NATO, gruparea G7 a celor mai industrializate țări din lume a promis sprijin militar și financiar, partajarea informațiilor și promisiunea de a lua măsuri imediate dacă Rusia ar ataca din nou Ucraina.

Zelenski, care spusese marți că ar fi „absurd” dacă nu i se oferă Ucrainei statutul de membru, a abandonat discuția dură de miercuri și a adoptat un ton mai apreciativ și mai conciliant în întâlnirea sa cu Biden.

El a spus că dorește să mulțumească „tuturor americanilor” pentru ajutorul de miliarde de dolari pe care le-a primit țara sa.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă