10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalBiden și Sunak au avut discuții despre situația din Marea Roșie, Gaza...

Biden și Sunak au avut discuții despre situația din Marea Roșie, Gaza și Ucraina

Președintele american Joe Biden a discutat luni cu premierul britanic Rishi Sunak despre situația din Marea Roșie, dar și despre Gaza și Ucraina, scrie Reuters.
„Au vorbit despre ceea ce se întâmplă în Marea Roșie și despre necesitatea unei abordări multilaterale internaționale continue pentru a perturba și degrada capacitățile Houthi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, potrivit stiripesurse.ro.

Biden și Sunak au vorbit, de asemenea, despre necesitatea de a reduce numărul victimelor civile și de a crește fluxul de asistență umanitară în Gaza, precum și despre nevoia urgentă de finanțare suplimentară și de sprijin pentru Ucraina, a mai spus Kirby.

VIDEO: Biden și Sunak anunță un nou parteneriat economic

Președintele american Joe Biden și premierul britanic Rishi Sunak au declarat că țările lor vor colabora în domeniul tehnologiilor avansate, al energiei verzi și al mineralelor critice, consolidând o alianță istorică de securitate.

“Nu avem un aliat mai apropiat decât Marea Britanie”, a spus Biden.

Președintele SUA, Joe Biden, l-a primit joi la Casa Albă pe premierul britanic Rishi Sunak și au convenit să aprofundeze legăturile economice strânse în ceea ce au numit “Declarația Atlanticului”, prin care s-au angajat să accelereze tranziția către o energie verde și să consolideze lanțurile de aprovizionare critice.

“…vă mulțumesc că m-ați primit la Casa Albă,” a spus Sunak.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sunt acuzat de ”Agenția Națională de Securitate”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, susține că este acuzat de Agenția Națională de Securitate (ANI) și anunță intenția de a-i da în...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...

Sună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Instalațiile de alarmă sonoră vor fi puse în funcțiune, timp de o oră, pe întregul teritoriu al României, în ziua de miercuri, 28 februarie...
Ultima oră
Pe aceeași temă